- Йоана, кака поддържаш форма, спортуваш ли, или е въпрос на гени?

- На сцената една роля от 2 часа "изяжда" достатъчно калории. Ето сега готвя премиера на пиесата "Водно огледало" от Лий Блесинг, която ще е на 26 и 27 май. Това е частен проект на театър "Галерия", който ще покажем на камерната сцена в Сатиричния театър. Професията ни е много динамична и не се притеснявам, че мога да кача излишни килограми. Поддържам форма, като не ползвам градски транспорт, а ходя пеша. Това е най-добрият фитнес за София. Спестявам си закъсненията и късането на нерви в обществения транспорт. Не ходя на фитнес и не се натоварвам прекомерно, защото като спортувам, съм склонна да трупам мускулна маса и това не ми харесва.

- Какво е отношението ти към пластичната хирургия?

- Ако една актриса е вече на възраст, а иска да се чувства добре и да има вътрешно самочувствие, за да гради имидж и добри роли, вероятно може да прибегне до пластични корекции. Но да е самоцелно, както това се случва в попфолка, който се опитва да наложи матрица - "силикон навсякъде", това ми е чуждо. Не мисля, че е за мен. Ако човек има воля и вътрешна увереност, няма нужда нито от силикон, нито от пластични корекции. Ако той е в синхрон със себе си и с вътрешното си аз, ще намери тялото, което му отива. Е, може да не е съвършено според манекенските мерки, ама си е негово и е уникално. Няма нужда да го коригира, за да влезе в общата матрица.

- Пазиш ли някаква диета?

- Диета почти не пазя, защото ям основно плодове и зеленчуци. Имам периоди в годината, когато спирам да ям месо. Много обичам сирене, яйца, кашкавал, но не злоупотребявам. Предпочитам да изям една голяма салата и тя ми стига. Е, в студените зимни вечери може да изям една пържола с чаша червено вино. Обичам риба, особено когато съм край морето. Не съм капризна към храната - и два банана на ден ми стигат.



- Ти почти не слагаш грим, а друга козметика ползваш ли?

- Щастлива съм, откакто открих за себе си биокозметиката на Logona и Sante, която е изцяло на природна основа. Нито косата, нито лицето ми са се чувствали по-добре. В живота не нося грим, защото на сцената се налага да слагам. А когато реша да подчертая очите или устните си, това става най-деликатно и дискретно с продукти, които съдържат основно природни пигменти. Любимата ми палитра от цветове е извлечена от растения и треви. Въобще не личи, че имам грим.

източник: "Монитор"