Галя, бившата дуетна половинка на Миро, пусна новото си парче “Другата част“. Тя застана пред камерата на BNews, за да разкаже и за работата по първия си солов албум.

За новото си парче „Другата част” Галя казва: „Оставила съм възможност всеки слушател да намери нещо за себе си. Това харесвам в изкуството, че когато е базирано на истинност, става необятно и толкова дълбоко можеш да влезеш в различните смисли, които са скрити в него и това е един лабиринт от чувства.

Това парче е лабиринтът на моите чувства, но много хора ми казват, че намират нещо свое вътре. И няма как, всеки е изпитвал любов, всеки е бил е част от нещо по-голямо от него самия.”

На въпроса дали парчето е свързано с Миро и “Кариzма” Галя е откровена: „Със сигурност Миро беше част от мен, със сигурност и хората, които съм допускала до себе си, са ставали част от мен, а в същото време английската версия се казва A different part of me – различна част от мен. Така че съществува игра на думи. Не е задължително да бъде друг човек. Изводът е, че ти трябва да се научиш да бъдеш цяла част от себе си, за да можеш да бъдеш пълноценна част от някой друг.”

Певицата използвала пътуванията през двете години, когато беше изчезнала от българската сцена, за да намери нови провокации и преооткрие себе си.

„Спомних си много неща, които исках да направя преди. Когато си в толкова силно партньорство, каквото беше нашето с Миро, ти оставяш част от твоите лични мечти настрана, за да можеш да дадеш възможност и на другия да изпълни своите. А сега ми е много интересно да правя това, което винаги съм искала, това което беше останало малко по-встрани от фокуса ми.

Соловата кариера е пълно разгръщане на твоята самоличност, на това, което публиката може би не е видяла изцяло, не е видяла докрай, а което ти се иска да споделиш с нея, защото то също е част от теб.

Галя вече се готви да започне работа по следващия сингъл, който, заедно с “Другата част”, ще бъде част от първия й солов албум. „Доста интересни неща се получават, аз съм много критична към себе си, а слушам новите си парчета с удоволствие. Това значи много за мен”.

За раздялата с Миро Галя сподели: „Ние с Миро обичаме да се забавляваме. Дори и това, че сега сме разделени, също е един вид наша игра. Като децата сме, обичаме да си играем и с други хора, и помежду си, и да прекарваме време сами. Миро за мен е като семейството, те винаги съществуват и искаш да са добре.

На въпроса има ли игра в тяхната раздяла и дали могат пак да се съберат, Галя се усмихва широко: „Може би! Може би – да, може би – не!

Снимка: Studio Proto