Кристина Агилера обяви световното си турне 2010. Авторката на песни, която е и актриса, и изпълнителка, обяви многоочакваното си завръщане на сцената с топ хитове и любими песни на феновете, съчетани с изключителна сценична продукция.

Британската поп звезда, номинирана за „Грами", Leona Lewis ще бъде неотменна част от 20-дневната обиколка на Агилера в Северна Америка.

Лятното турне стартира на 15 юли в Mohegan Sun Arena в Ункасвил, Кънектикът. Обявяването му е в разгара на кампанията в подкрепа на многоочаквания нов 4-ти студиен албум на Кристина Агилера Bionic. Тавата ще излезе на музикалния пазар на 8 юни.

На 7 май певицата бе гост в шоуто на Oprah, а на 7 юни ще се появи на филмовите награди на MTV. Освен че участва във всички значими ТВ програми и светски събития, в края на годината Агилера ще направи и своя филмов дебют в Burlesque със звезди от ранга на Cher, Stanley Tucci, Kristen Bell и Cam Gigandet.

Кристина Агилера е носителка на пет награди „Грами", има над 30 милиона продадени албума и е с впечатляващи приходи от предишните си турнета - над 93 милиона долара. През последното десетилетие тя е една от основните имена на поп музиката, която непрестанно търси нови пътища и граници.