Барак Обама се оказа в центъра на скандал за съпружеска изневяра.

Журналисти са успели да установят, че преди шест години, политикът е имал афера с 29- годишната Вера Бейкър, информира агенция КРОСС.

Според журналистите, романът е започнал през 2004 година, когато девойката е работила като помощничка в предизборния щаб, когато Обама се явил на балотаж за пост сенатор на щат Илинойс.

Тази история била разказана пред списание Globe от бившия шофьор на американския президент. Той е съобщил, че е возил Обама до хотел, в който се е срещал с Бейкър.

Сега търсачите на компромати се мъчат да получат видеозапис, който да доказва  изневярата. Според американските журналисти, "една от видеокамерите за наблюдение на хотела може да предостави неопровержими доказателства" за това, че Обама и Бейкър влизат в хотела.

Антипрезидентските организации предлагат 1 млн. долара награда за свидетели, които могат да докажат изневярата.

Съпругата на президента Мишел, до която слуховете за измяната на мъжа й пристигнали веднага след станалото, направила всичко възможно, за да отдалечи съперничката си. Сега Бейкър работи в телевизия в Мартиника и отрича каквато и да е любовна връзка с Барак Обама.