На 23 април България избра своята нова „Мис България 2010”. С короната се окичи 21-годишната Ромина Андонова от София.

Вижте интервю на победителката за вестник "Шоу":

- Поздравления, Ромина, за спечелването на престижната титла. Имаш ли някакви корекции по себе си, като миналогодишната победителка Антония, каквито сведения излязоха преди конкурса?

- Аз??? Пълна лъжа! Няма такова нещо! Всеки, който ме е виждал, сам може да придобие представа, че нямам никакви корекции. Освен един счупен таз, нищо ми няма.

- От инцидента с АТВ-то ли ти остана счупения таз? Не е ли прекалено екстремно красаваца като теб да упражнява толкова опасно занимание?

- Аз повече няма да повторя, защото лежах два месеца в гипс в Пирогов. Случи се миналото лято на 7 юли, в деня, когато ме скъсаха на шофьорски изпит. През тези два месеца много премислих и много неща осъзнах за това кое е важно в живота. Беше наистина ужасно падане. Случи се на язовир "Искър", защото преди това карахме там джет. Бях с приятели, не, не съм била с Пепи Лашов. Знам само, че и той се е пребил на същото място.

Аз много обичам екстремните спортове и голямата ми мечта е да скоча с парашут. Това ще се случи обаче, след като се върна от конкурса Мис Свят 2010.

- Промени ли се отношението към теб, след като спечели титлата?

- Което беше странно, още преди да я спечеля, започнаха да се появяват разни приятели от миналото, "Как си, Роминче?", "Кога ще ходим да пием кафе?" и така нататък. Аз никога не съм отговаряла по начин да ги засегна, но си държа на приятелите, които са били отпреди и които сега са с мен.

Естествено, телефонът ми не е спирал да звъни след конкурса. Но усеща се едно напрежение, как всеки иска да бъде до теб, да ти бъде приятел и може би това е най-големият минус, който ще ми донесе тази титла. Защото започна голямо лицемерие и трябва много да внимавам с открояването на истинските ми приятели.

- Как се справяш с повишеното мъжко внимание сега? Не е тайна, че носителките на титлата Мис България са особено ухажвани от богати чичковци...

- Разбира се, че ще се справя, както съм се справяла и досега (смее се). Аз лично нямам проблем с повишените апетити на мъжете. В момента съм сама и нямам приятел. До момента не съм намерила човека, истината е, че в тази ситуация вече ще ми е още по-трудно.

- Притесняваше ли се много на конкурса?

- О, ужасно се притеснявах, но не си личеше. Може би не толкова, колкото останалите момичета, защото все пак имам някакъв опит - аз се явявах и миналата година на същия конкурс Мис България 2009, когато спечели Антония Петрова. Но преди да стъпя на сцената, се разтреперих. После ми казаха, че и под роклята се усещало как ми треперят краката, когато пристъпвам. Треперех цялата, нормално е...

- Имаше ли противоречия зад кулисите, успя ли да се сприятелиш с останалите конкурентки в конкурса?

- Това беше интересното, че всички бяхме доста сплотени и с подгласничките ми се сприятелих най-вече. Но нямаше такава дива конкуренция, да кажем - дърпане на коси и реплики от рода на "Ти защо спечели?","Короната не е за теб".

- Какво ти каза миналогодишната победителка Антония Петрова, когато ти предаваше короната?

- Беше много лаконична, с една дума. Разбирам я, за една година човек свиква с почестите и славата и после е по-трудно, когато те остават в миналото.

- С какво се занимават твоите родители? Поощриха ли те да се качиш на модния подиум или бяха против? И откъде е това странно небългарско име, което носиш?

- Майка ми Елмира има Школа по чужди езици, благодарение на нея знам английски и мисля, че ще се представя добре на конкурса “Мис Свят” в края на тази година. Тя има две висши образования и винаги ме е подкрепяла, що се отнася до модния подиум. Много е строга обаче и не ми позволява никакви волности. Много съм й благодарна за всичко.

Баща ми също има бизнес, занимава се с ресторанти и кафе. Имам брат, по-голям от мен година и девет месеца. Кръстена съм на италианската певица Ромина Пауер, нали знаете дуета Албано и Ромина. Моят кръстник е от поколението, което много е харесвало тази певица.

- Какво точно учиш?

- Готвех се за Медицинския университет, но не ми стигна балът по химия и влязох "Биология" в Софийския университет. Имам два завършени семестъра, защото миналото лято прекъснах следването си заради падането.



Едно интервю на Антония Стойкова