Мики Рурк, номиниран за "Оскар" през 2008-а за ролята си в "Кечистът", призна, че за него ще бъде чест да изиграе великия монголски завоевател Чингис Хан във филм, режисиран от Джон Милиус.

Мики Рурк, който играе злодея в новия филм за "Железният човек", разкри, че историята на легендарния монголски лидер ще бъде разказана през очите на неговия син и внук. "Аз ще изиграя ролята на Чингис", заяви звездата, като добави, че ездата не е била проблем за него. "Яздя по-добре, отколкото шофирам кола", каза актьорът, за който заснемането на филма ще бъде едно наистина вълнуващо преживяване.

Филмът ще бъде заснет в Индия и някои части на Китай, а това още повече подбужда интереса на Рурк, който признава, че досега никога не е работил в тези страни, допълва БГНЕС.

В същото време 57-годишният актьор признава, че още не е направил най-добрия си филм и се радва, че е получил втори шанс да се снима в света на голямото кино. Актьорът е решен да се възползва по максимален начин от възможностите, които се открият пред него и възнамерява да се запази в най-добрата си възможна форма, тъй като все още получава добри роли. Мики, който прекара няколко години в "заточение" в Холивуд, преди да се появи в "Град на греха" през 2005 г., заяви, че е доволен да работи отново и че все още очаква да се снима в най-добрия му филм.

Бившият боксьор беше една от най-големите звезди на киното от 80-те години на миналия век, преди постоянните купони и трудният му характер да го превърнат в отшелник в Холивуд. В момента той се радва на успеха си повече от всякога заради уроците, които е научил по време на отсъствието си от голямото кино.