След успеха на българския филм „Мисия Лондон" и по подобие на колежката си Андреа, която има епизодично участие в него, Софи Маринова също направи заявка, че е готова да става актриса. Освен това откровената ромска перла призна, че тайничко е завидяла на колежката си Андреа, пише "Монитор".

"Много я харесах като килърка. Страхотно є се лепи. Ма да не помислите сега, че завиждам злобно. Радвам є се на Андреа. Ама искам и аз", чистосърдечно каза пред "Монитор" Софка Маринова преди поредното си участие в клуб "Ориент 33" в Студентския град. Там са я взели като на абонамент и не минава вечер без нейна изява.

„Естествено, първо трябва да видя сценария. Добре е да отговаря на възможностите ми. Ако героинята ми ще трябва да пее и танцува, веднага бих се съгласила да се снимам.

Гадости и убийства да не ми предлагат веднага ще хвърля листовете. С удоволствие бих участвала във филм като романтичния „Бодигард", където играеше Уитни Хюстън. Там имаше и музика, и любов. Ох, че хубава история! Даже мъничко си поплаках", разчувства се Софка.

Певицата каза, че следи всяка изява на Уитни и направо я боготвори. "Ма тя има глас страхотен. По-гръмовен и от моя", кокори се ромската перла.

Ние пък се надяваме един ден и Софи да застане пред камерите и да се справи по-добре от Уитни. А ако закъсат за ролята на бодигарда, то Дачо ще се справи не по-зле от Кевин Костнър. Докато чака обаче звездния си миг, Софито ще продължава да радва феновете си от сцената.