Официално писмо до медиите бе разпратено след материал на вестник "Монитор", в който подробно се разкрива как актрисата Елен Колева осъди Модерен Театър.

Ето и какво се казва в съобщението:

Ръководството на Модерен Театър се разграничава от случая със спечеленото съдебно дело от актрисата Елен Колева.

Сдружението е факт от февруари тази година и за периода посочен в делото не е съществувало. Фирмата "Ситти Продакшънс" ЕООД, осъдена по въпросното дело, повече от шест месеца няма нищо общо с трупата на театъра и не дължи пари на Елен Колева.

Сдружение Модерен Театър, чийто директор е актьорът Ивайло Христов е създадено в началото на тази година, стопанисва под наем сградата, в която се помещава театъра (ул.”Върбица”12) и ръководи трупата си и техническия персонал. Взаимоотношенията на актьорите с бившите инвеститори в този проект нямат нищо общо с Модерен Театър.

За настоящия театрален сезон Модерен Театър е представил на своята сцена две премиери „Да играеш жертвата” и „Пухеният”, а общо в репертоара си има пет заглавия.



На 27 април на закрито представление пред публика ще бъде показана и последната премиера за сезона – „Лейтенантът от Инишмор” от Мартин Макдона. Гост актьор е Владимир Пенев, а постановката е дело на Ивайло Христов.