Мерил Стрийп имаше не един, а два големи успеха през миналата година. Тя очарова феновете си с невероятната си игра в "Джули и Джулия", но не пропусна да озари с присъствието си и романтичната комедия "Не е лесно".

Там актрисата влиза в ролята на застаряваща и самотна жена, която изведнъж си връща старата любов - бившия й съпруг (Алек Болдуин), но намира и нова - в лицето на героя на Стив Мартин. По един цветен и органичен начин "Не е лесно" вдъхва надежда, че любовта може да пламне отново въпреки възрастта, но и че въпреки натрупания опит човек винаги може да попадне в абсурдни ситуации.

Играта на трима холивудски майстори превръщат филма в наслада за сетивата и романтичната душа. Мерил Стрийп, Алек Болдуин и Стив Мартин така добре се съчетават със сюжета, че човек забравя предишните им роли и просто гледа час и половина добра актьорска игра. Сценарият не е особено сложен и оригинален, но за подобен филм изненади и нестандартни обрати не са задължителни. Важното е внушеното чувство, а в "Не е лесно" на чувствата е издигнат цял храм.