Ченгета нахлуха с прокурорска заповед за обиск в жилището на Краси Аврамов тази сутрин. Краси чул удари по вратата и сънен слязъл надолу по стълбището, когато видял група от не по-малко от 20 души -барети, мъже и жени да нахлуват нагоре по стълбището. Връщат го обратно по стълбите, просват го на пода и му щракват белезници.

Недоумяващ какво става, Аврамов едва успял само да каже: “Аз съм певецът Краси Аврамов!” Това очевидно изиграло роля, защото последвало извинение и въпроси дали не е виждал нещо нередно.

Аврамов не знаел какво да мисли, защото обитава жилище под наем, на последния етаж на голяма къща на “Искър”, собственост на Георги Савов Американеца – българин, жител на САЩ от повече от 30 години. Самият Савов почина на 11-ти миналия месец в Лас Вегас от инсулт. Все още не се знае чия собственост са имотите му в Америка и в България. Савов има законна наследница, в лицето на дъщеря си Агнес Георгиева, с която не са били в добри отношения.

Дъщерята също живее в САЩ. Жоро Американеца, както го знаят има сестра, живуща в София, с която от 25 и повече години не са в добри отношения. Сестрата, по думите му от предишно наше интервю, още по соцвреме го обявява за мъртъв, за да може да наследи имоти от родителите им. Това слага край на отношенията им.

Савов си купува собствена къща и имот в Радомирско. В последните години си е идвал и престоявал по 5-6 месеца в България. Имал мащабни планове, но инсултът го покосява и не било възможно лекарите във Вегас да го спасят. Умира на 64-годишна възраст. В къщата е имал наемател, който не взел бързи мерки да извика Бърза помощ. Казват, че му е дължал голяма сума пари, но това е въпрос на американското следствие.

Така или иначе, Савов е бил кремиран в САЩ, и въпреки волята му да бъде погребан в България, прахът му все ое не е донесен в родината. Българска адвокатка е била натоварена с делата му, но до този момент не е ясно чии са имотите на Савов. При заварено положение Краси все още обитава наетото от него жилище в къщата.

Приятели на Савов от Америка твърдят, че е имал завещания, и че няма как да е посочил вътре в тях сестра си и дъщеря си за свои наследници, поради лошите им отношения. По тези причини Краси не знаел какво да мисли в момента на взлома в жилището му. Преди две години Савов даде интервю за “ШОУ”, в което разкри опит за имотна измама, с която трети лица – наематели на къщата му в София, на ул. “Искър” се стремят да му я присвоят, поради недоглеждане от негова страна на договора му с тях.

Тогава публикувахме от негово име документи, доказващи собствеността. Той сподели, че търси нови наематели на ресторанта, който малко по-късно отдава на собственичката на сегашния ресторант “Конака”, на име Камелия. Ориенталската обстановка вътре в заведението отдавна предизвика слухове сред таксиметрови шофьори, че са карали съмнителни хора до адреса и че ресторантът “не е само ресторант”. В къщата има подземия, обзаведени от ресторантьорите в арабски стил.

Дали някаква прикрита дейност на ресторантьорите, или съмнителна дейност за източване на ДДС на счетоводна фирма, обитаваща офис в сградата, са причината за нахлуването на баретите, все още е следствена тайна. Напълно възможно е спецакцията да е част от мащабните проверки в София. Факт обаче, че единственият “терорист” в къщата, проснат на земята, бе Човека глас. Той обаче нямало какво да “пропее”, освен името си.

“Не мога да повярвам!, каза Аврамов. Това, което ми се случи, е лош вариант на американски екшън в стил 30-те на миналия век!..След всичко, което преживях в България, сега и това! Очевидно някаква сила иска да ми каже, че бъдещето ми не е тук, но аз се инатя и работя усилено да си върна старите позиции на слава в родината, когато през 98-а бях наистина звезда. Сигурен съм, че това ще се случи. А тогава, каквото е рекъл Бог - където е рекъл, там ще се установя! Никога в живота си не съм вършил нищо ивън закона и малко се стреснах тая сутрин. Жоро беше мой приятел и ми е мъчно, че скоро след смъртта му се случват подобни неща в къщата, която обичаше!”

Източник: БЛИЦ