- Маги, пролетта е изпитание за кожата. Как успяваш да поддържаш лицето си свежо?

- През дългите години, в които работех като модел, лицето ми беше подложено на стрес. Не само през пролетта, а и през всички сезони, защото използването на тежък, професионален грим пречи на кожата. Затова поддържането за мен е особено важно. С времето се пренаситих от козметика и развих алергия.

- Как се случи това?

- Използвах различни скъпи марки ­ Chanel, Siseley, Dior, които не ми понасят. Единствено от Clinique не получавам странични реакции. По съвет на дерматолог сега използвам само българска на "Арома". Имам суха кожа или съм я изсушила заради прекаленото използване на фон дьо тен. Затова целогодишно използвам хидратиращ крем и фотозащита.

- Какво включва ежедневната грижа?

- На първо място това е основното измиване със специален продукт ­ вечер и сутрин. Понякога го правя още веднъж и през деня. Чистото лице позволява на кожата да диша, порите се запушват по-трудно и то изглежда по-свежо. Ползвам и фотозащита.

- Каква фотозащита ползваш?

- Преди 2 години, когато участвах във "Биг брадър", от прожекторите в къщата получих по лицето пигментни петна. Много трудно ги изчистих и затова винаги слагам защитен крем с висок фактор. Ползвам фактор 60 и дори 100. Винаги, след като измия лицето си, го слагам, дори сега, когато слънцето не е много силно. През деня, когато не съм в студиото или на работа, не ползвам грим. Искам, когато не съм в ефир, кожата ми да си почива. Слагам само лек, матиращ крем, който изравнява тена.

- Този сезон прави ли си химичен пилинг?

- Не успях, заради работата. Когато се прави химичен пилинг, е добре поне 1 седмица лицето да се пази. Аз непрекъснато съм под прожекторите. А от тях по всяко време могат да се получат тъмни петна по кожата.

- Като звезден репортер преди седмица ти посвети тема на диетите. Ти самата спазваш ли диета и каква?

- Противник съм на диетите. Не мога и да гладувам, защото не се чувствам във форма и не мога да работя. Когато човек е гладен, е нервен и не може да се съсредоточи. Аз имам изграден режим на хранене. Добре е всички дами, които искат да са във форма, да изхвърлят от хладилника някои продукти. Да не пържат, да не слагат много сол, да не пият газирано и да избягват хляба. Да ги заменят със салата, плодове, месо, а още по-добре риба. Моят режим е такъв. Кача ли 2 кг отгоре, веднага си налагам ограничения.

- А за фитнес намираш ли време?

- Започнах, за да вляза във форма този сезон, но дойде предложението да водя новото предаване "Къщата на парите". Ангажиментът ми е всеки ден и не ми остава никакво свободно време.
 

източник: "Монитор"