Китай забрани Боб Дилън. Министерството на културата в страната отказа да даде разрешение на световноизвестния музикант да изнася концерти там, съобщава в. "Съндей морнинг пост".

Дилън, който трябваше да свири в средата на април в Шанхай и Пекин, отмени и останалите си планирани участия в други страни в Югоизточна Азия. Китайските власти не съобщават причината за отказа си, но контролът над гастролиращите звезди в републиката е засилен след гостуване на Бьорк в Китай през 2008-ма, когато певицата използва сцената, за да отправи призив за независимостта на Тибет.

Както е известно, турнето на легендарния американски музикант ще премине и през България. Шоуто на Боб Дилън ще се състои на 3 юни в зала 1 на НДК и е част от деветото поредно издание на фестивала "Арена музика" 2010.

Междувременно легендарният американски певец написа музиката към новия филм на френския кинорежисьор Оливие Даан "Моята любовна песен" ("My Own Love Song"). В лентата се разказва историята на прикована в инвалидна количка бивша певица, в чиято роля влиза Рене Зелуегър. Неин партньор е Форест Уитакър.

Премиерата на филма ще се състои на кинофестивала "Трибека" в Ню Йорк в края на април. В творбата на Даан, известен от "Едит Пиаф: животът в розово", ще звучат композиции от миналогодишния албум на Боб Дилън Together Through Life (Forgetful Heart, Life Is Hard, I Feel a Change Comin' On, Beyond Here Lies Nothin'), както и специално написани за лентата 16 парчета. Някои от песните се изпълняват от Зелуегър и Уитакър.