За силния пол червенокосите жени открай време са необяснимо магнетични.

Те винаги изпъкват с огнените си кичури и бързо попадат в центъра на вниманието.

Тези горещи мадами карат мъжете да остават с отворени усти, както в Холивуд, така и по цял свят, олицетворявайки огнената стихия. 

Вижте кои са едни от най-известните дами на популярната сцена, избрали този секси цвят, който се превърна в емблема и на имената им.

Джери Халиуел

Джери Халиуел безспорно беше най-големият секссимвол през 90-те години на миналия век. Освен че беше най-разпознаваема от колежките си от Spice Girls, певицата непрекъснато се радваше на вниманието на противоположния пол. За страхотния си рижав цвят тя неведнъж е разказвала, че е постигнат случайно. Като тийнейджърка Джери решила да се изруси и поляла главата си с кислородна вода. Тя не постигнала желания ефект, но пък се сдобила с уникална прическа.

Кейт Уинслет

Рижият оттенък на косите на Кейт Уинслет е дар от природата и донякъде й помогна да спечели ролята в “Титаник”. Тя беше обявена и за най-красивата “естествена” знаменитост в края на 90-те.

Никол Кидман

След като дълго се носеше като блондинка, една от най-стилните жени в наше време – Никол Кидман, се върна към естествения си червен цвят. Още повече че невероятно й отива и подчертава нежните й черти.

Джулия Робъртс

Малко хора знаят, че актрисата Джулия Робъртс по рождение е блондинка. Светът обаче забелязва красавицата чак когато тя боядиса русите си кичури в червено за ролята си на ппроститутката Вивиан във филма „Хубава жена“. За никой не е изненада, че благодарение на тази си прическа, Джулия е обявена за секссимвол.

Джулиан Мур

Джулиан Мур е една от малкото актриси, които никога не са променяли цвета на естествено червените си коси. А и защо да го прави, след като беше обявена за една от 25-те най-талантливи актриси на 90-те и влезе в списъка на 50-те най-красиви?

източник: "Блясък"