Нито викингите, нито драконите се оказаха толкова страшни. И едните, и другите имат чувство за хумор, вкус към приключенията и са дело на аниматорите от "Дриймуъркс". Новата 3D анимация "Как да си дресираш дракон" вече запълни американските кина и измести предишния фаворит на публиката - "Алиса в страната на чудесата".

Анимацията ни отвежда в далечните и диви времена на викингските морски походи. Северните воини са представени като могъщи, шумни и много опасни хора. В този свят на предизвикателства и страх, едно нестандартно момче трябва да намери нестандартен начин да оцелее. Главният герой се казва Хикъп, което е превод от хълцане. Той не е голям и силен като другите викинги и не може да се бие като тях. Отхвърлен от всички, но с голямо въображение и смело сърце, Хикъп се впуска в приключение, което ще го превърне в герой.

Момчето ще обязди дракон и ще покаже на своето племе, че жестоките зверове всъщност са добри и приятелски настроени създания, които просто имат нужда от разбиране. Филмът е изграден по познатата вече от "Шрек" схема - приказен средновековен сюжет се пречупва през съвременния светоглед на зрителя и се превръща в оригинално и много смешно анимационно приключение. В него ще ни потопи и гласът на Америка Ферера - актрисата от "Грозната Бети", която играе жена воин.