Правителството на Индия е на път да забрани на актрисата Линдзи Лоън да се занимава с благотворителност на територията на страната. Причината за крайното решение е, че през декември миналата година звездата публично обяви, че лично е спасила живота на над 40 души. Това "стана" по време на специализирана акция срещу трафика на хора в азиатската страна, като всяка стъпка беше заснета от тв екип на английската телевизия BBC.

Тогава актрисата заяви, че е намерила смисъла на живота си: „Досега спасих над 40 живота, а само от един ден се занимавам с това. Ето за това ще живея оттук насетне – ще спасявам хората“, заяви Линдзи. Твърденията на Линдзи Лоън можеха да се окажат верни, но липсваше една дребна подробност – тя не беше в Индия по време на въпросната спасителна операция.

Служителите на закона, които всъщност участваха в акцията, бяха изключително недоволни, че звездата си присвои техните заслуги. След този случай те решили да направят проверка на документите на Линдзи и открили, че тя е влязла в страната им нелегално, тъй като пропуснала да кандидатства за виза за Индия. От местното правителство издали, че заради този „дребен“ пропуск, тя може да влезе в черния списък на имиграционните власти и да не бъде допускана на територията на страната.

източник: "Блясък"