Не желая да се превръщам в част от сериала "Адвокатите от Бостън", макар че оценявам изтънчената им циничност и с удоволствие бих участвала в него като актриса.

Но няма как с безразличие да отмина "скандала", сътворен от поредните "тайни доброжелатели" по повод участието на Миро в "Евровизия". Високо ценя чуждото мнение, още повече ако то е на доказани професионалисти в конкретната област. Затова за пореден път останах потресена от наглостта на представителите на т.нар. музикална БГ гилдия.

Съжалявам, но повечето от тях са сиви и скучни мишоци. Творческа фригидност и незадоволеност, завист и омраза ни заливат отвсякъде. Защо се криете? Излезте и застанете с целия си музикален авторитет зад думите си и тогава дори да не ви повярват, поне ще ви уважават.

Смешно е да обвинявате носителя на "Грами" Гордън Дейвис, че е копирал аранжимента на песента "Ангел си ти" от Lost на Роджър Санчес! Сигурна съм, че точно тези, които сътвориха този нелеп слух, никога не са слушали и даже не знаят кой е Роджър Санчес.

Огромна част от клубните парчета имат сходен ритъм и пулсация - това значи ли, че и те са крадени? А ако говорим за мелодичната линия, двете песни нямат абсолютно нищо общо. Бих намерила по-голяма прилика дори между Алла Пугачова и "Рамщайн" например.

Писна ми от анонимни мишоци, които са силни само и единствено зад тъпоумните си онлайн псевдоними и изливат псевдоинтелектуалната си импотентност върху малкото талантливи и успешни артисти, останали да живеят и творят в България "въпреки че", а не "заради"... Миро безспорно е един от тях.

Така че, Уважаеми Господа, когато получите "Грами" и спечелите всички възможни музикални награди в милата ни родина - заповядайте! Само че преди това изпълзете от мишите си дупки и погледнете около себе си - само така бихте имали шанс да видите, че светът е по-хубав.

Деси ТЕНЕКЕДЖИЕВА

източник: "Труд"