Директорът на столичната полиция, комисар Валери Йорданов каза в интервю за „24 часа", че в момента се работи по два сигнала, подадени за конкретни хора, за който се предполага, че са физическите убийци на Боби Цанков. Това се е случило непосредствено след разстрела на скандалния радиоводещ, но до този момент полицията е разработвала и допълвала тази информация.

Факт е, каза още комисар Йорданов, че след ареста на Красимир Маринов и членовете на Октопода се усещат значителни размествания в подземния свят не само в столицата, но и в цялата страна.

Подозренията, че със залавянето на килърите на Боби Цанков може да се случи нещо подобно, като това с убийците на Георги Стоев, изглежда няма да се сбъднат. ГЕРБ-ерите яко са подпретнали престъпната мафия, и въпреки че тя се снишава, са налице действия, които сигурно трябва да ни внушат, че по отношение на престъпниците няма да се действа така, както по времето на Тройната коалиция.

Припомням, че Боби Цанков беше убит на 5 януари тази година при престрелка около 12.30 ч. на централния столичен булевард „Александър Стамболийски" в близост до заведение за бързо хранене. Той беше застрелян от упор, а двамата му бодигардове бяха ранени и откарани в болница.

Според информация на capital.bg скандалният радиоводещ е трябвало да се срещне с Лъчезар Таков - адвокат на Златомир Иванов - Златко Баретата. Офисът на Таков се е намирал на втория етаж в същата сграда. Пред кантората на адвоката е бил паркиран джип, който се е използвал от Цанков, но е собственост на Златомир Иванов - Златко Баретата.

В заключение: Добре ще е ако след физическите убийци бъдат заловени и поръчителите, защото сценарият с убийството на Боби Цанков е познат, различна е само жертвата.