- Миро, доволен ли си от избора на българите?

- Небесните създания ми дадоха послание и то е - отиди и кажи на целия свят, че ние сме ангели. Обичам родната публика. Най-хубавото, което се случи, е гласуването. Най-прекрасното е, че и за други хора, освен за мен, "Евровизия" е кауза. Трябва да бъде и за държавата, която всъщност сме ние. Хората направиха това, което трябваше. Те вече участваха активно и цялото това събитие стана повече от забавление. Всеки е почувствал най-същественото, което този песенен конкурс носи - да споделяме заедно моментите, заради които сме българи.

- Какво искаш да кажеш на зрителите?

- Не мисля, че българската музика трябва да бъде подкрепяна - тя трябва да доминира. Имаме страхотни автори, музиканти. Но може би проблемът на голяма част от тях е, че хората, излезли през изминалите години в този конкурс, избутаха младите назад.

- Какво ти предстои?


- Веднага се събираме с екипа, за да измислим видеоклипа. Бяхме се подготвили да снимаме на зелен екран всяка от песните, защото не знаехме коя ще спечели. Предстоят ми над 15 концерта в различни държави, където българската диаспора е много силна. В сряда летя за Париж за шоу на Силви Вартан. От 5 до 9 март съм в Украйна за финала на тяхната "Евровизия", имам среща в Одеса с българската общност, тя е от хиляди. Всичко това се организира от нашенците в чужбина и екипа на министър Божидар Димитров. Особено активна е Ани Кузнецова, бесарабска българка.

- Ще има ли нов аранжимент "Ангел си ти" и предвиждаш ли да пееш на английски в Осло?

- Песента има достатъчно добър аранжимент. Класическата част от нея е работена от Георги Андреев, диригент на ансамбъл "Филип Кутев". С него си допаднахме още от времето на "Колко ми липсваш" на "Каризма". Другата част от аранжимента е на Гордън Дейвис, който има парчета носители на "Грами". Работил е за Роби Уилямс, Джон Бон Джоуви. Затова сега ще отида и до Лондон, за да изпея в студиото на Гордън английската версия. Има страни, които вече са изявили желание да излъчат моето изпълнение. В Осло обаче ще пея на български. Ще имаме скрит коз - тръгналото на английски парче из Европа.

Източник: в. "Стандарт"