Само преди броени дни на Осмите годишни музикални награди на телевизия „Планета"  Илиян бе избран за „Певец на годината". Как му се отразява славата, какво се случва в личния му живот и какво значи според него думата „тупалка" - за всичко това се поинтересува bliasak.bg. 

Как се чувстваш като певец на годината?

Илиян: Не мога да почувствам още някаква промяна. Иначе съм доволен и много добре се чувствам.

Очаквал ли си да получиш такова високо признание?

Илиян: На 80% да. Винаги човек се надява, но не винаги се получават нещата. Сега отговорността ми става много по-голяма.

Как ще я защитиш занапред?

Илиян: Продължавам да правя хубави песни и да се представям добре. Просто трябва много повече да обмислям нещата за в бъдеще. Да не прибързвам и да правя качествени парчета. По-добре рядко да пускам песен, но тя да е хубава.

Да се върнем назад в годините. Как започна твоята история като певец?

Илиян: Цял живот съм се занимавал с пеене. Преди да сключа договор с „Пайнер" пеех по кръчми в София и цялата страна. Така се развих като певец.

Мегахитът ти е „Тупалка". Това уред за изтупване на килими ли е? Какво означават за теб думите „тупалка" и „щракалка"?

Илиян: Думата щракалка няма превод. Няма как да го обясня. Всеки си го разбира по свой си начин. А идеята на „яка тупалка" е един вид много яка мацка. Красива и добре изглеждаща мадама.

Направи дуети с Анелия и Джена. Кой е следващият?

Илиян: В момента правим трио - Аз, Коцето и Борката Дали. Песничката е динамична и се надяваме да стане нещо готино. До месец и половина - два най-късно ще е готова. Не искаме да бързаме и да претупваме нещата, за да стане хубава.

Не присъстваш често в жълтата преса, няма скандали около теб. Това харесва ли ти?

Илиян: Явно не правя нищо, за да съм им интересен. Има хора, които и дори нищо да не направят, пак пишат за тях. Това означава, че определени медии си имат симпатии към някой изпълнител. Аз нямам нужда от гадна реклама, разчитам на таланта си. В крайна сметка всичко се разбира и нещата се обръщат с главата надолу.

Доколкото разбрах, не приемаш подаръци от фенки. Защо?

Илиян: Не е вярно, приемам. Сигурно говориш за едни очила, които една фенка искаше да ми подари? Не исках да й ги взимам, защото й бяха единствените. Тя много държеше да ми ги даде за спомен и затова ги приех. Накрая очилата изчезнаха заедно с колата ми. Иначе непрекъснато ми подаряват плюшени мечета, зайчета, гривни, запалки, всякакви аксесоари. А неприличните предложения са нещо постоянно и нормално.

Годеницата ти Бела вече свикна ли с това?

Илиян: За нея са нормални неща. Знае, че това ми е работа и приема неприличните предложения към мен с усмивка. Имаме си достатъчно доверие.

Решихте ли кога ще бъде сватбата?

Илиян: Не сме уточнили кога точно ще бъде. Живот и здраве, като решим ще кажем.

Ти си голям купонджия, а защо толкова рядко водиш Бела по партита?

Илиян: Ако мислите, че я крия, не е така. Тя винаги е била с мен, но е незабележима. Скоро медиите разбраха, че ми е приятелка и започнаха да проявяват интерес и към нея. Бела не е от хората, дето обичат да се показват. Не я гони звездоманията.

А теб самия промени ли те по някакъв начин известността?

Илиян: Твърдо не. Приятелите ми, които ме познават отблизо, също могат да го потвърдят. Аз съм човек, който много бързо се сприятелява с хората. И още от първия момент започват всички да ме обичат и да ме харесват.

Обичаш ли да правиш романтични подаръци на годеницата си?

Илиян: Разбира се. Обичам да я водя с мен по участия. Скоро бяхме в Добрич и Шумен, разходихме се из центъра - на нея много и хареса.

Къде би я завел на сватбено пътешествие?

Илиян: В Америка! На мен много ми харесва там, въпреки че не съм ходил. Дори искам да живея в Америка. Това, разбира се, са само мечти, може, когато отида, да не ми хареса. А мога и другаде да я заведа на пътешествие, има толкова красиви места по света - Тайланд, Бразилия, екзотични острови.