По случай 100-годишнината от обявяването на 8 март за празник на жената, женската организация на ВМРО стартира класация за най-достойна българка под надслов „Достойнство и чест".

Номинираните са: залятата с киселина журналистка Анна Заркова, журналистката Лидия Павлова, опълчила се на братя Галеви, Евгения Киранова - журналист и председател на съюза „Жени за достойнство", както и небезизвестните Ани Салич и Кристина Патрашкова.

Поздравления за инициативата! Две имена обаче, леко ни бодат в очите. 

Кристина Патрашковa

Представяте ли си? „Страшилището" в журналистиката, най-безскрупулната в писанията си у нас жена, е номинирана в класация с название „Достойнство и чест". Тази „достойница" наскоро злобно се заигра с името на Люба Кулезич и вестничето „Галерия", на което е главен редактор, излезе със заглавие „Курвалезич, Курвалезич ... ти си дъното на отходната журналистика".

Ани Салич

Доста от нас вече започнаха да свързват това име с афишираната благотворителност. Наскоро тръгна и ужасяващият слух, че Салич е прибрала 10 бона хонорар за концерта в помощ на децата от Хаити. Нека организаторките на класацията се замислят и над тази личност и да бъдат сигурни, че заслужава този приз, защото се нагледахме на двулични хора, които пред екрана са едни, а на живо съвсем различни.

Друг въпрос: защо номинираните са единствено медийни лица и журналисти? Ако аз можех да номинирам някого, то това би била Спаска Митрова. Една наистина достойна жена, една повече от достойна българка, която доказа това със страданията си.

Класацията се провежда под формата на анкета в сайта на ВМРО и ще приключи на 8-ми март. До момента най-много гласове е получила Анна Заркова, след нея са Лидия Павлова, Ани Салич и Кристина Патрашкова.

И последен въпрос към публиката - защо да не номинираме и адреналинката Яна. И тя няма заслуги, а уж се бори за нещо, също толкова известна е като останалите претендентки за титлата?!