Програмата "Между два фестивала" на 14-ото издание на София Филм Фест продължава с „Прогноза" на Зорница София. 

Филмът разказва любовна история с балкански пулс, емоционален драматизъм и щастлив край. Сюжетът се завърта около група приятели от Македония, България и Сърбия, които решават да отидат на уиндсърфинг на турски остров.

Когато пристигат там обаче, заварват безветрие. Докато чакат вълните, преживяват любов, смърт и приключения.

Актьорското присъствие във филма е на Теодора Духовникова (член на тазгодишното жури на феста), Асен Блатечки, Юлиян Вергов, Стефан Щерев и Деян Славчев - познат като Део. Главната мъжка роля е поверена на хърватина Крешимир Никич.

„Идеята за филма беше за съвременна любовна история и за съвременни млади хора. Прибавиха се и лични преживявания и случки. И мен ме забравиха на един мост като героинята на Теодора Духовникова - Маргарита, от филма", разказва Зорница София.

За нея „Прогноза" е филм за трудното общуване между хората, за невъзможността да се разбираме и за проблемите на идентичността, които не са национални или регионални, не засягат само Балканите.

„Това е основната цел на този филм - направен е за младите, и аз съм убедена, че те ще разберат и оценят посланието му. За мен това е изключително красив филм", казва Теодора Духовникова.