Тази нощ при полицейска операция "Октопод" бе задържан Алексей Петров - Трактора. Той бе задържан в жилището си от спецполицаи, предаде репортер на БГНЕС.

Пред смятания за офис на Алексей Петров комплекс "Спартак" в столицата тази сутрин имаше тежко въоръжени жандармеристи. Те бяха там от ранните часове на деня. При акцията са задържани още и известните "Дамбовци", които са били на изхода и на входа на Металургичния комбинат "Кремиковци". Те са участвали в източването на завода, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

До момента са задържани около десет души. Вътрешният министър уточни, че акцията е срещу една "много добре организирана и стройна престъпна група", която е съществувала от близо 10 години и се занимавала и с политическо влияние. Престъпниците са се занимавали с проституция, пране на пари, кражба на ДДС и укриване на данъци. Вътрешният министър заяви, че Хамстера (Антон Петров, бел. ред.) не е открит на посочения адрес и продължава да се издирва.

БГНЕС припомня, че Хамстера бе задържан по обвинение за участие в бандата на Наглите. На 28 януари софийски апелативен съд промени мярката за неотклонение на Антон Петров - Хамстера, един от задържаните от "Наглите" от "задържане под стража" срещу парична гаранция от 20 000 лева. Съдът мотивира решението си и с факта, че според представените данъчни декларации, Петров има висок доход.

Акцията започна около полунощ с проверки на 18 обекта в столицата - стриптийз барове и клубове. В тях са установени общо 130 стриптизьорки и жени, предлагащи сексуални услуги. Заведенията са проверявани за ползването на нелицензирани софтуерни програми, за режима на работа и охрана, за спазване на пожарните разпоредби. В хода на операцията е стартирала и операция с кодовото название "Октопод" - продължение на "Наглите" и "Наглите 2".

В края на януари при поредната си изява Александър Томов каза, че Алексей Петров е изпълнявал повече заповеди и е действал съвместно с прокурори, като е имал икономически интереси от "Кремиковци".

Политическият натиск върху прокуратурата е страхотен, категоричен беше тогава Томов. Днес лидерът на КТ Подкрепа Константин Тренчев заяви, че самият Томов е раздал доста апетитни обекти на "Дамбовци".