Притежател на акции на списанието "Плейбой" съди създателя на империята Хю Хефнър за пропуснати ползи, съобщи сп. "Контактмюзик", цитиран от "Труд".

Неназованият ищец е бесен, че татко Хю пропуснал две възможности да продаде закъсалото списание през последните 6 месеца.

"Хефнър продължава да се радва на прекрасен живот и се стреми всеки да го научи, независимо дали става дума за участие в медийни събития или е в имението си, заобиколен от своите приятелки", гласи съдебният иск.

83-годишният ценител на блондинките и техните деликатни извивки прекарвал твърде много време сред "зайчетата си" и не се грижел за компанията. От публикацията не става ясно за каква сума съдят Хефнър, но пък ищецът подчертава, че в момента цената на един брой от сп. "Плейбой" ($ 5,99) на практика струва повече, отколкото една акция от империята на блондинките.

Откакто преди около три месеца се заговори за банкрут на "Плейбой", съдебните искове към Хю Хефнър зачестиха. Явно доста хора се опитват да изкарат пари, преди институцията за стимулиране на очния нерв на мъжете да рухне. Такъв е и случаят с Джени Люис, която отговаряла за организиране на партитата във фирмата. Тя получила разрешение да си вземе колкото си иска отпуск след операция м. г. Но изведнъж научила на 9 ноември, че е уволнена. И Люис завела иск от 12 точки срещу Хефнър и компанията му.