В началото на 2009 г. подписа договор с музикална компания Diapason Records, като вече има три реализирани проекта - песните „Любов отрова", "Слаби ангели", "Боли ли?" и техните видеоклипове.

- Повечето фолкпевици имат богати любовници зад гърба си, иначе е трудно да оцелееш в т. нар. "шоубизнес"! Поддържа ли те мъжът до теб, или изцяло разчиташ на своята работа?

- Трудно е, разбира се. Конкуренцията е голяма, а пазарът - не чак толкова. Не е лесно да успееш в шоубизнеса, защото освен талант и упорита работа, ти трябва късмет - да откриеш подходящите песни, да имаш зад гърба си силна продуцентска компания и т.н. Ако в живота имаш човек до себе си, на когото да разчиташ и да те подкрепя, в това няма нищо лошо.

- Налагало ли ти се е да спиш с мъже, само за пари и така да преживяваш с тялото си?

- Не, категорично не. Никога не бих направила такова нещо. Аз съм романтична натура и искам истинска любов, а не пари. Може да звучи много тривиално, но наистина е така.

- Коя твоя колежка те изпълва с гордост и смяташ, че е постигнала всичко със собствени сили и талант и искаш да постигнеш нейната слава?

- Няма нужда да подражавам на колежките си. Но това не означава, че не се възхищавам на таланта и успехите им. Искам обаче да следвам свой собствен път и да правя нещата по най-добрия възможен начин според моите разбирания и възможности. Дали това ще ми донесе успех, времето ще покаже.

- Сподели и името на твоя "колежка", която няма гласови данни, но постига успехите си чрез нечия финансова подкрепа или заради проститутското си поведение, например.

- Не бих искала да цитирам имена. Всеки сам решава какво да прави с живота си и си понася последствията.

- Правили ли са ти неприлични предложения по кръчмите и какви?

- Да, случвало ми се е. Били са свързани с  предложения за секс срещу пари. Но винаги съм ги отказвала. Слава Богу, ограничавали са се само до това и не ми се е случвало да попадна на някой по-агресивен тип, който не търпи отказ.

- Практикувала ли си секс на работното място и как се е случвало?

- Не, никога! Да ти кажа, с нашата професия е невъзможно да ги вършиш едновременно и двете - да работиш и да правиш секс. Няма как да държиш микрофона и да се отдадеш на плътски удоволствия, особено в заведение пълно с хора.

- Как преминава една бурна, страстна и невероятна любовна нощ /може и ден!/ на Валентина?

- Предпочитам да има романтично начало. Харесва ми всичко, което се вписва в традиционната представа за романтика - вечерята на свещи, приглушената светлина, хубавата музика и вино. Това може да ме предразположи напълно. А страстта след това си идва от само себе си. Естествено, най-важното е да си с партньор, който може да събуди у теб вълнения и те привлича.

- По какъв начин обичаш да възбуждаш мъжа до себе си - с еротично бельо, с допълнителни атрибути, с питиета и гозби или по някакъв друг твой си метод?

- Зависи от мъжа и от моето настроение. Използвала съм най-различни трикове, но най-силното ми оръжие са многото целувки.

Както знаем, обаче, любовта на мъжа минава през стомаха, така че не бих пренебрегнала и вкусните гозби. Мога да кажа, че готвенето ми се удава и обичам да изненадвам мъжа до себе си с хубава вечеря.

- Мислиш ли, че мъжете много обичат да им правят орална любов, но те не са големи привърженици на обратното?

- Има нещо такова. Но все пак си зависи от мъжа.

- На теб лично, обичаш ли да ти правят орална любов?

- Коя жена не обича?! Това е част от любовната игра.

- Коя е най-смелата еротична мечта на Валентина?

- Не съм се замисляла. Няма нещо, което съм искала да направя в секса и да не съм го реализирала. Според мен няма забранени неща, стига и двамата да го искате. 

Светлана ТЕРЗИЕВА - СЕСИЛ/ БЛИЦ