Южноафриканската актриса Чарлийз Терон и ирландският актьор Стюарт Таунсенд се разделиха след връзка, продължила повече от девет години, посочва британският таблоид "Дейли мейл", цитиран от БГНЕС. 

Изглежда, че красивата актриса е взела решението за раздяла с Таунсенд след пътуване до Мексико навръх Коледа, когато не носеше и годежния си пръстен, който й беше даден по-рано.

"Станаха по-скоро като брат и сестра, отколкото като любовници. Тя постави край на връзката", посочват няколко приятели на актрисата, цитирани от британското издание. Според тях, Терон е останала в къщата, която двойката деляла в Холивуд Хилс, която била записана на нейно име, а Таунсенд се преместил в къщата, която имал на плажа в Малибу, която е собственост и на двамата. Чарлийз Терон и Стюарт Таунсенд се срещнаха през 2001 г., когато играха заедно във филма "В капан".

Междувременно, кариерата на актрисата се разви успешно, като тя дори спечели "Оскар" за главната роля във филма "Чудовището". В интервю, публикувано наскоро, Таунсенд посочва, че смята Терон за своя съпруга, въпреки че не са законно женени. "Женен съм. Не съм ходил в църквата за официалното изпълнение на ритуала, но се смятаме за съпруг и съпруга. Обичаме се и искаме да прекараме живота си заедно. Нямам нужда от документ от държавата или от църквата да ми казват тези неща", заяви ирландският актьор.