Феновете на сериала "Сексът и градът" може да се насладят още веднъж на всичките му 6 сезона всеки делник по HBO Comedy. На 31 януари по HBO могат да гледат "Сексът и градът: Филмът". Продължението на игралната версия излиза по екраните в САЩ в края на май. Интервюто с актрисата Сара Джесика Паркър е предоставено на "Труд" от HBO България.

- Г-жо Паркър, бяхте ли се отказала от мисълта, че игралният филм все пак ще се случи?

- Бях заета с моето семейство, имах и други неща, за които да мисля. Но не съм се отчайвала.

- Може би проблемите бяха заради по-големите хонорари, поискани от Ким Катрал?

- Чух различни истории за това, но никога не съм я разпитвала. Уважавам нейния избор. Може би беше по-добре, че изчакахме 4 години, защото имахме време да подготвим историята по-добре като за филм.

- Какво казва съпругът ви Матю Бродерик за дрехите, които носите в сериала?

- Той не говори за това. Мисля, че Пат (Патриша Фийлд, модната дизайнерка на актрисите - б. р.) беше много добра. Все пак дрехите не са отделени от характера на героя. Единственото нещо, което Матю някога е казал, е било за женското бельо, което се показва там. (Смее се.).Той каза: "Надявам се, че си щастлива от това, което правиш!"

- Преди време сп. "Максим" ви постави начело на списъка на най-несексапилните жени. Това сигурно е ужасно?

- Знам. Можете ли да си представите? Първо, аз така и не го бях разбрала, докато един приятел не ми каза: "Сара, повече никога няма да чета "Максим" отново." И второ, все пак трябва да се има предвид причината... Кои са били в журито и какви са критериите? Имам ли огромни фалшиви гърди, ботокс или колаген? Не! Приличам ли на идеала на някой от мъжете, които пишат в тези списания? Може би не. Имам предвид наистина ли съм най-несексапилната жена в света? Ау! (Смее се.) Но от друга страна, аз много харесвам всичко, което съм направила и избрала да направя.

- Какво каза мъжът ви за тази класация?

- Ние бяхме на почивка заедно с група приятели. Обявиха класацията и моят съпруг само каза: "Какво?!" Отговорих му: "Вярно е! Аз направих списъка!" (Смее се.)

Класацията го разстрои, защото всъщност е и негова присъда. Не е нормално, но какво да направиш. Предполагам, че не може да харесваш всички хора по света. Но пък аз играя ролите на много жени, които са наистина интересни и атрактивни за мъжете. Така че има хора, които мислят, че аз все пак съм "апетитна" до някаква степен.

- За какво най-често хората искат съвет от вас?

- За приятели и секс. А аз не мога да им дам!

- Какво имате предвид?

- Това беше най-изненадващото за мен, но вероятно всичко се дължи на телевизията. Аз не съм жената, която е образец за майчинство, за добра дъщеря или съпруга. Няма точни отговори. Понякога непознати хора споделят с мен различни интимни теми.

Източник: в. "Труд"