Легендарният измамник Боби Цанков още като невръстен младеж, докато работел в радио "КОМ" през 1999 - 2000 г., успявал да съчетава парични далавери със секс по строителни обекти, разучи "ШОУ".

Радиоводещият в съдружие с бизнесдама тъкмял магазин за обувки до пазарчето на "Дружба" 2. Докато строители довършвали обекта, да нагледат работата идвали двамата съдружници. Бачкаторите припознали дамата за небезизвестната Ваня Червенкова. Най-напред пристигала тя с мерцедес и четирима бодигарда.

Първо при строителите влизали двама от тях, оглеждали всяко помещение и след тях се появявал третият, после Ваня Червенкова и накрая последният гард. Почти веднага след това влизал и самият Боби Цанков. След огледа той бързал да се пъхне в недовършената баня с бизнеспартньорката си и там се започвали едни прегръдки, целувки...

Бачкаторите се забавлявали с влюбените, но накрая невръстният Боби ги прецакал, като не платил своя дял. Те пили по една студена вода и прекратили работа, а той се скарал със своята бизнеспартньорка. След съвестно проучване "ШОУ" установи, че историята е истинска, с изключение на едно - въпросната красавица не била Ваня Червенкова, а удивително приличала на нея. Била нещо като двойничка. Това беше потвърдено от ръководителя на обекта инж. Николай Колев. Естествено, изданието се почувства задължено да потърси и самата Ваня Червенкова...

- Знаете ли, че за малко щяхме да ви набедим за първата любов на легендарния измамник, вече покойник?

- Аз и Боби Цанков любовници!? Такова безумие не бих извършила и под наркоза. Обидно е, много обидно, меко казано.

- Впрочем, затова сме тук. Едва ли някой помни откога и как в публичното пространство се затъркаля мълвата, че сте имали интимни отношения.

- Всичко тръгна от едно заседание на Софийския районен съд през 2003 г., където той и адвокатът му се опитаха да използват мръсния трик - аз не съм била измамена с 50 000 лв., а всичко било заради взаимоотношения на емоционално-лична основа.

- Всъщност откога познавате Боби Цанков?

- През 2002 г. с него ни запозна мой познат, който тогава произвеждаше алкохол. Била съм коректен рекламодател и той ми направи аудиореклама в радио "Спорт"... Но по принципа на зарибяването. След добрата реклама ме подведе, че има много билбордове в страната и на срещите ми с него в присъствието на други се представяше като истински магьосник в демонстрацията на връзки на най-високо ниво.

Един пример. Той имаше около десетина джиесема. За илюзията стигат и два. Цъква неусетно в джоба си и в другия му джоб нещо звъни. Вади апарата и показва - пише Бойко Борисов. Виждате ли кой ми звъни! Прави тоя номер и с Иван Костов. Сам се набира, сам говори със себе си и илюзията е пълна. Как да не клъвне непредубеден човек? 

- Шефът на една от многото измамени от радиоводещия фирми "Билд лукс инженеринг" Петьо Петров твърди, че неговите злополучия с Боби Цанков са от около 2002 г., т.е. годината, когато сте се запознали. Не се ли сещате коя би могла да бъде вашата двойничка с луксозния мерцедес и 4-мата бодигарда?

- Когато се срещнах с Боби, той имаше връзка с едно момиченце, което се казваше Ани. Тя наистина въртеше бизнес с обувки. Тогава те наистина се срещаха често и той наистина се държеше интимно с нея. Или симулираше интимност. Заминах за Германия, за да придружа мой приятел лекар, който имаше левкемия. Върнах се след месец. Те пак бяха заедно, той дори й осигуряваше охрана.

- Ако нашият информатор е бил прав, да не би да е било обратното?

- Не знам. В тоя период се хвалеше по принцип, че има много жени. Но аз знаех, че плащаше на момичета, за да се появява с тях на определени места. Знаех го и от бодигардовете му, с които съм се срещала, след като почнаха проблемите ни.

- Всъщност каква беше истинската сексуална ориентация на Боби Цанков, защото според книгата на Мартин Карбовски е бил педофил, според други публикации е бил гей... и т.н. Вие самата сте споменавала, че познавате само една жена, която със сигурност е правила секс с Боби Цанков?

- Да. Това е бившата му съпруга Диана, едно много мило, интелигентно и много свястно момиче. Просто съм потресена как е успял да я омае. Колкото до секса, казвала съм го, защото тя ми го е казвала. Но тя е единствената. Запознах се с нея съвсем случайно в заведението "Калипсо", след като и двете бяхме завели дела срещу него. Ако се върна на въпроса ви, книгата на Карбовски не съм я чела, но Боби Цанков беше бисексуален и по-скоро - асексуален, според мен. Поне, когато съм го познавала, после може и да се е развил или видоизменил.

- Това пък асексуален какво значи?

- Че просто не е правил секс, индеферентен към секса по принцип.

- Няколко месеца сте общували с него, вярно ли е, че се е заглеждал предимно по атлетични мъже, отколкото по жени?

- Вярно е. Беше очевидно.

- Вярно ли е, че Боби завлякъл първия си тъст с 20 000 лв. за лаптоп?

- Вярното е, че били няколко месеца женени, момичето плачеше пред мен. Беше измамил и нея, и баща й. Обрал им парите и им обяснявал какви дивиденти ще паднат от тях. Диана плаче и ми разказва как освен всичко това няколко месеца са го гледали, хранили, давали са му пари. Взе ни всичките пари, подадох молба за развод и с баща ми заведохме дела за измама, изповяда ми се Диана.

От писанията и интервютата му излиза, че е познавал всички босове на подземието. Пълна глупост, измислици и фантастика. И като логика, и като хронология и пр. Проследете изявите му и ще се убедите.

- А последният му брак с дознателка от столичното VІ-то РПУ?

- И на мен ми е интересно, защото в Шесто РПУ той е бил задържан и арестуван. Но...да речем, че за любовта няма граници.

- Последно, кой е поръчителят на Боби Цанков - човек, който е застрашен от бъдещите му разкрития или човек, който вече е осветен от досегашните му откровения?

- При всички случаи поръчителството идва от хора, които вече са оплюти, набедени, обидени и т.н. Той просто нямаше кого да застраши, защото беше фарсова фигура, чиято мания за величие надхвърли многократно реалната му информация за подземието.

Той го осъзнаваше, но противно на логиката за самосъхранение надуваше балона все повече и повече. Доколкото го познавам, правеше го умишлено. Той знаеше, усещаше както от адвокатите си, така и сам, че делата, които текат срещу него, са страшни и неизбежно ще го доведат до затвор и позор. Боби Цанков беше от хората, които биха предпочели смъртта пред позора. Той избра смъртта пред позора. Анализирайки последните му публични изяви, стигнах до извода, че той неистово зовеше смъртта, за да остане и след смъртта си като герой-мъченик.

източник: БЛИЦ/ Славей КОСТАДИНОВ