Минаха вече близо 20 дена от смъртта на Боби Цанков. Скандалният радиоводещ бе застрелян в центъра на София като за поръчители на убийството му бяха посочени братята Маргини. Доказателствата обаче не бяха достатъчни, за да им бъдат предявени по-сериозни обвинения.

Много хора все още се питат дали Боби Цанков е въртял всичките си измами по медиите еднолично или е работил по поръчка за някого?! В периода 2002 - 2003 г. Софийската районна прокуратура е била залята от стотици жалби от пострадали от неговите действия лица. Цанков се съсредоточавал върху хора с малък и среден бизнес. Те под една или друга форма превеждали определена сума пари на Цанков под най-различен претекст или с оглед излъчването на реклама.

Сигналите за измами са били свързани най-вече с работата му в радио „Вива" и в радио „Сигнал +". После се появили и жалби от лица, които са били измамени от Цанков и като водещ на радио „Седем дни", радио „Спорт", радио „Браво".
Пред прокуратурата собствениците и управителите на радиата винаги излизали с версията, че Боби Цанков управлява някаква си външна продукция, на която те по никакъв начин не могат да влияят, и за тях най-важното е техните радиада имат по-голям пазарен дял.

Всички те нехаели за жалбите на гражданите.
Пред сайта афера.бг журналистката и pr-ка Нина Никол сподели, че зад измамите, които Боби въртял, са стояли други хора. „Дори и да е въртял измами, той не ги е въртял еднолично, въртял ги е за хора, които са му били гръб и които след това са прибирали парите. На мен лично ми е жал за Боби, защото един млад човек е бил използван под някаква форма и заради това използване на личността му вече не е сред нас."

Най-вероятният „гръб", за който Нина Никол говори, е Манол Велев. Самият Цанков разкри месеци преди да бъде убит, че съпругът на Весела Лечева е бил човекът, който движи всички измами с игри в медиите у нас. През 2002-2003 г. Боби не е посмял да разкрие това, защото Велев се радваше на цветущо здраве и възходящ бизнес. Признанията на радиоводещия дойдоха, едва когато хазартният бос бе прострелян и изпадна в кома?! Дали това е случайно?

Директорът на СДВР комисар Валери Йорданов добави по тази тема преди дни, че Боби Цанков е работил с парите на босовете на подземния свят Антон Милтенов - Клюна и Златомир Иванов - Баретата в измамите си като радиоводещ. Изглежда, че и те са били намесени в схемата, чиито конци са се дърпали от Манол Велев, допускат разследващите.

източник: