Съпругът на покойната актриса Британи Мърфи обвини "лешоядите" в Холивуд за смъртта на любимата си. Според него всички шефове в киноиндустрията трябвало да са наясно, че ръцете им са покрити с кръвта на екранната "баровка."

Саймън Монджак заявил, че в последните дни от живота си Британи Мърфи била страшно разстроена, информира Причината била отказът на продуцентите на анимацията Happy Feet 2 да включат в проекта гласа на актрисата. 32-годишната Британи озвучаваше пингвинката Глория в първия филм.

Саймън разказал, че Британи Мърфи е била изключена от лентата, тъй като продуцентите чули, че актрисата била уволнена от друг филм. Това обаче не било истина.

"Холивуд разби сърцето й. Това място е като едно село, в което ако ядосаш някого, всички започват да говорят лъжи зад гърба ти. Затова всички трябва да се чувстват виновни за нейната смърт", заявил разстроеният мъж.

Британи Мърфи почина от инфаркт в края на декември. Актрисата доби популярност след участието си във филмите "8 миля" и "Баровки".