Фолк изпълнителите могат да "забъркват" не само весело настроение, но и вкусни манджи в кухнята, установи кулинарна проверка на "Труд".

Емилия е доказана майсторка на печените свински пържоли. За уменията й съществен принос има нейната майка, която й помага в трудностите край печката.

"В началото имах няколко неуспешни опита с готвенето, но вече се специализирах. Съпругът ми Коко яде всичко и досега не се е оплаквал от гозбите, които му приготвям", разказа пред "Труд" Емилия. За гарнитура към пържолите тя избира салата от домати и краставици, но без сирене. Сладкото обаче е забранено на масата, защото трябва да се спазват диети.

"Въпреки временните ограничения в храната мога да се похваля, че правя страхотен домашен кекс", разказва изпълнителката, като цитира наизуст рецептата за сладкиша. Емилия признава, че напоследък готви често и й доставя удоволствие да се върти около печката. "Все пак вкъщи хем е спокойно, хем е най-вкусно", добавя чаровната блондинка.

Мустакът на републиката Милко Калайджиев отсрамва мъжката гилдия в поп фолка с изпълненията си в кухнята. Свиленградчанинът признава, че прави невероятно вкусни пълнени чушки със сирене и яйца. Удавало му се и пърженето на патладжани.

"Много обичам да готвя, но нямам достатъчно време. Примерно уикендите имам по 2-3 участия и съм по всички краища на страна. Лятото обаче намирам повече време за готвене", разказва Милко. За разлика от колежката си Емилия, той не може да приготви нищо сладко. Бабата на изпълнителя - Шинка, която вчера навърши 100 г., често му давала съвети на кулинарни теми.

Изпълнителката на "Диапазон рекърдс" Теодора не крие, че е майсторка на баницата. Певицата не намира време да готви заради честите участия, но около новогодишните празници задължително е в кухнята. Нейната колежка Славена никога не се доверява на рецепти и импровизира с манджите. Ако иска обаче да си приготви нещо бързо и вкусно, прави пиле с картофи. Русото изкушение Румина отсрамва фолк гилдията с пържоли на фурна със сметана и гъби.