Преди дни майката и съпругът на Британи Мърфи дадоха първото интервю след смъртта на актрисата. Те твърдо заявили, че холивудската звезда не е взимала наркотици, нито е злоупотребявала с лекарства.  Двамата отрекли и слуховете, че Брит е имала проблеми с храненето, както и че е била психически нестабилна.

"Тя просто беше настинала", разказала за последните дни от живота на щерка си майката на Британи Мърфи. „Никога не бих си помислила, че такова нещо може да се случи с дъщеря ми."  Майката и съпругът на актрисата разказали, че тя е била диагностицирана с болно сърце още като тийнейджърка, съобщава . От тогава тя е взимала лекарствата, които специалистите й предписали.

"Тя често ходеше да се изследва и постоянно наблюдаваше здравословното си състояние", разказал съпругът на актрисата. Майката на Британи Мърфи заявила, че според нея слуховете, които се разпространяват, че щерка й е взимала наркотици, се дължат на факта, че звездата винаги е била весела и щастлива. „Тя дори не пиеше. Най-много по чаша шампанско за Нова година", спомня си Шарън Мърфи.

"Но всички не преставаха да говорят, че е отнесена, че е слаба. Никой не можеше да си представи, че тя може да е просто жизнерадостна." 

32-годишната актриса Британи Мърфи почина в края на декември миналата година. Причината за смъртта на звездата се оказа инфаркт, причинен от лекарството пропофол. Безжизненото тяло на Британи Мърфи било намерено от майка й, която я открила да лежи в безсъзнание на пода на банята.