Бяла сова от Софийския зоопарк участва в новия трилър с Мила Йовович "Четвъртият вид", който е сниман в България през 2008 година.

За снимките птицата, която присъства във виденията на голяма част от участниците във филма, пристигала с личен треньор, при това гримирана. Тези любопитни подробности от снимачната площадка на филма разкри Веселин Караджов, директор на продукцията.

Хижа Боерица на Витоша пък се превръща в къщата на д-р Абигейл Тейлър, изиграна от звездата от "Заразно зло" Мила Йовович. Във филма могат да се видят и пейзажи от Златните мостове и района около Щастливеца, пише "Актуално".

По време на снимките, продължили 30 дни на родна земя, Мила Йовович всеки ден била придружавана от дъщеричката си Евър Габо, разказа още Веселин Караджов. И докато Мила се посвещавала на грижите за Евър Габо в почивките от снимане, то сценаристът и режиьор на филма Оланунде Осунсами се отдавал на любимото си занимание - баскетбола. "Четвъртият вид" е неговият най-мащабен проект до момента. Оланунде Осунсами е работил върху сценария цели 4 години.

Основната част от екипа, с която Оланунде работи у нас, са българи. Дори операторът Лоренцо Сенаторе живее в България от 6-7 години. Въпреки това Сенаторе обикаля целия свят, за да снима. Последният проект, върху който е работил операторът, е драмата "The Way Back" с Колин Фарел.

Предпремиерата на "Четвъртият вид" у нас ще се състои на 15.01, а премиерата - на 22.01.2010 г.