Надзирателите в мексикански затвор прехвърлиха 300 затворници в други затвори, за да дадат възможност на Мел Гибсън да започне снимките на новия си филм, въпреки протестите на роднините на лишените от свобода.

Звездата от "Смело сърце" планира да заснеме следващия си проект в затвора Игнасио Аленде в източния крайбрежен град Веракрус, съобщава БГНЕС. Губернаторът на щата Фидел Ерера Белтран се съгласил да приеме Гибсън и да премести затворниците, за да предостави по-голямо пространство за актьорите и снимачния екип.

Решението предизвика острата реакция на близките на затворниците. Стотици роднини организираха 24-часова демонстрация пред затвора миналия месец в опит да спрат прехвърлянето, докато бъде изградено ново крило за затворниците. Усилията им обаче се провалиха и 300 затворници бяха преместени миналата седмица.

Директорът на затвора потвърди, че осъдените са били преместени в най-малко четири различни затвора, оставайки празно помещението за снимките на филма на Гибсън. Не е известно кой точно проект актьорът планира да снима във Веракрус.