Единствената поп-фолк певица, която е участвала в два различни риалити формата - Райна, направи съпоставка между тях и даде да разберем, че всеки от тях я е обогатил по различен начин.

"Двете предавания допринесоха за това да се развия като личност и да натрупам опит. Дори първото предаване, "VIP Brother", не съжалявам, че съм участвала, защото то ми даде възможност да погледна на нещата от живота под един различен ъгъл. Да осъзная, че моят розов свят не е толкова идеален, колкото съм си мислила, че е. Точно това ми участие ме накара да се запозная с истината в живота" - разказа певицата в ефира на радио "Сигнал плюс". Вече от дистанцията на времето е по-лесно самата тя да направи своите изводи.

"Бях като едно растение, което е засадено в неподходящи условия. Така се чувствах. Крехката възраст, на която бях тогава, не ми позволи да приема всичко толкова спокойно. Аз съм човек, не съм машина и не успявам да си прикривам чувствата, а и не искам да го правя. Участието ми във "VIP Brother" повече ми помогна, отколкото да ми е попречило, за каквото и да е било." - размишлява Райна за първото шоу, в което участва.

С най-голямо желание Райна е очаквала старта на танцувалното шоу и е била убедана, че ще даде всичко от себе си, за да се представи в най-добра светлина.

"Според мен "VIP Dance" беше моето предаване. Двете предавания бяха много различни едно от друго и като характер, и като усещане. Но и двете ми помогнаха да се осъзная като личност, защото когато човек преминава през някакви трудности, това го изгражда и му помага да се оформи като личност" - категорична е тя.

"Изобщо не съм се колебала. Даже хонорарът бе последното нещо, за което говорихме. Казах им да се свържат с продуцентите, защото аз нямах никакви претенции. Когато обявиха имената ни, тотално изумях от щастие. Радвам се, че хората ни избраха, защото смятам, че отборът ни го заслужи" - споделя Райна.