Преди броени дни Чарли Шийн беше обвинен в домашно насилие над съпругата си. Полицията в Аспен, Колорадо, разполага със запис на телефонното обаждане  от страна на пострадалата Брук Мюлер.

В него тя казва, че съпругът й, който идентифицира като Чарли Шийн, държал нож, с който я заплашвал.

"Моят мъж ми посегна с нож. Бях уплашена за живота си, а той ме заплашваше", казва 32-годишната Мюлер на операторката в полицейския участък.

Според доклада изготвен от полицията Шийн отрекъл обвиненията за посягане с нож или душене. Актьорът признал, че има сгъваемо джобно ножче в пътническата си чанта. Оръжието служителите на реда по-късно намерили в "отворена позиция".

Мюлер заявява, че Шийн я атакувал, когато казала че иска развод. Тогава той я повалил на леглото, стискайки я за врата с едната ръка, а с другата държал ножа, насочен срещу гърлото й. Според съпругата на актьора, той я заплашвал с убийство, но се умилостивил след като му се извинила и признанала, че го обича.  

В телефонния разговор до 911 Брук обяснява на диспечерката, че ситуацията вече е под контрол и членове на семейството държат нея и съпруга й на разстояние един от друг. Въпреки това тя иска да подаде оплакване в полицията. След запитване дали Шийн още държи нож, съпругата му отговаря:

"Да, но при нас вече има други хора. Семейството ми е тук."

Мюлер заявила, че по време на обаждането е била в другата стая, където опаковала багажа си, за да напусне през задната врата.