Коя е най-атрактивната звездна двойка в спорта за последното десетилетие? Отговор на този въпрос се опитва да даде американският вестник "Ю Ес Ей Тудей", който прави допитване сред своите читатели. Изданието е номинирало 10 "съюза", които ние представяме на вашето внимание.

Дарио Франкити и Ашли Джъд

На хартия изглежда малко вероятно шотландският пилот и актрисата да се съберат. Джъд, чиито майка Наоми и сестра Уинона са легенди в кънтри музиката, е родена в Калифорния, но израства в Кентъки и Тенеси. Франкити, който е шампион в сериите "Индикар" за 2007 и 2009 година, има италиански корени, но е роден и израства в Шотландия. Двамата се срещат на сватбен прием в края на 1999 година. Женят се през 2001 година в древен замък в Шотландия.

Анна Курникова и Енрике Иглесиас

Пенсиониралата се вече принцеса на тениса и латино звездата са едно цяло през последните осем години. За това време слуховете многократно са ги разделяли, женили и развеждали, а вниманието на папараците към тях е постоянно. Родената в Русия Курникова, която преди това имаше сериозни връзки с хокеистите Павел Буре и Сергей Фьодоров, се запознава с Иглесиас през 2001 година. Тогава тя е поканена да участва в клипа към песента му "Еscape" от албума със същото заглавие.

Номар Гарсипара и Миа Хам

Бейзболистът, който спомогна за възраждането на Бостън Ред Сокс, и женският вариант на легендарния бразилски футболист Пеле, се ожениха на 22 ноември 2003 година. Със своите 158 гола в международни мачове Хам е най-успешният реализатор във футболната история. Тя е мнокократна световна и олимпийска шампионка с националния отбор на САЩ, шампион в колежанското първенство с университета на Северна Каролина и в професионалната лига с Вашингтон Фрийдъм. Гарсипара пък е шесткратен участник в "Мача на звездите", избран е за новобранец на годината през 1997 година и е неизменен шампион с Ред Сокс в периода 1999-2000 година. На 27 март 2007 година звездното семейство се сдобива с близначки - Грейс Изабела и Ава Керълайн.

Ланс Армстронг и Шерил Кроу

Най-голямото име в колоезденето и известната певица започват връзка през 2003 година, когато Армстронг преживява развод с тогавашната си съпруга Кристин. Кроу е една от най-успешните певици през последните 15 години, притежателка на няколко платинени албума и носителка на много награди "Грами". Армстронг пък печели рекордните седем поредни титли в "Тур дьо Франс" между 1999 и 2005 година, след което се отказва от колоезденето. Този сезон той се завърна в големия спорт и завърши трети в най-престижното колоездачно състезание на планетата. И двамата са спечелили битка с чумата на миналия век - рака. Армстронг бе диагностициран с тумор на тестисите през 1996 година, а Кроу се пребори с рак на гърдата през 2006 година. Двамата обявиха годежа си през септември 2005 година, но се разделиха през 2006 година.

Том Брейди-Бриджит Мойнахан-Жизел Бюндхен

Куотърбекът на Ню Ингланд Пейтриътс и актрисата Бриджит Мойнахан са гаджета от 2004 до 2006 година, но малко след като прекратяват 3-годишната си връзка, суперзвездата на американския футбол започва да се среща с бразилския супермодел Жизел Бюндхен. Няколко месеца по-късно Мойнахан съобщава, че е бременна с детето на Брейди. Спортистът присъства на раждането на сина си Джон Едуард Томас Мойнахан на 22 август 2007 година. Той и Бюндхен си разменят брачни клетви на 26 февруари 2009 година, а на 9 декември Жизел става майка за първи път.

Тони Паркър и Ева Лонгория

Обожаваният на два континента френски баскетболист и актрисата се бракосъчетават в кметството в Париж на 6 юли 2007 година, а  ден по-късно правят пищна църковна сватба, отново в града на любовта. Мексиканско-американската актриса добива популярност по целия свят с ролята си на Габриела Солис в хитовия тв сериал "Отчаяни съпруги". Роденият в Белгия и отраснал във Франция Паркър пък е трикратен участник в "Мача на звездите" и шампион в НБА с отбора на Сан Антонио Спърс през 2003, 2005 и 2007 година.

Тито Ортис и Джена Джеймисън

Шампионът по смесени бойни изкуства и кралицата на порноиндустрията започват да се срещат през 2006 година, след като си разменят съобщения в социалната мрежа MySpace. Ортис е една от най-големите звезди в ММА. Славата на Джеймисън също е голяма, макар че тя се изявява на доста по-различно поприще. Джена Мари Масоли започва да се снима в еротични филми през 1993 година и срещу името й стоят роли в 143 ленти. Това я прави една от най-известните порнозвезди. Джеймисън вече се е оттеглила от бизнеса, а на 16 март тази година дари Тито с две момчета.

Алиша Милано и Висшата бейзболна лига:

Бившето дете-звезда винаги е обичало бейзбола. Нейният баща непрекъснато я мъкне на стадиона, докато тя расте в Ню Йорк. Но аткрисата от сериала "Чаровните" намира свой начин да се свърже с играта чрез многобройните си връзки с прочути бейзболисти - Брад Пени, Карл Павано, Бари Зито и Ръсел Мартин. Сега върлата фенка на Лос Анджелис Доджърс е превърнала любовта си в бизнес, след като през 2007 година в партньорство с Мейджър Лийг Бейзбол създава собствена модна линия за жени, почитателки на бейзбола, наречена "Докосване от Алиша Милано".

Тони Ромо и Джесика Симпсън

Пресата, както спортните медии така и таблоидите, прикова вниманието си в тази двойка, когато те започнаха да излизат през 2007 година. Куотърбекът е голямата звезда на Калас Каубойс, а Симпсън е в светлината на прожекторите на музикалната сцена още от тийнейджърските си години. Красавицата става редовна посетителка на мачовете на "каубоите", но тя невинаги е посрещана добре от агитката на трибуните, тъй като феновете на Далас я обвиняват, когато Ромо направи слаб мач. След като се срещат повече от година, Ромо и Симпсън се разделят през юли 2009 година.

Крис Евърт и Грег Норман

Американската тенис икона и австралийската голф легенда изненадват света, когато се женят на 28 юни 2008 година. Евърт, която е смятана за една от най-великите тенисистки за всички време с 18 титли на сингъл от "Големия шлем", преди това имаше бракове с британския си колега Джон Лойд и скиора Анди Мил, от когото има трима синове. Норман, който също може да се похвали с много успешна състезателна кариера и 88 титли, включително две в откритото първенство на Великобритания, се развежда със съпругата си Лаура през 2006 година след 25 години брак и две деца. Съвместното щастие на Евърт и Норман обаче не продължи дълго и те отново шокираха света, след като обявиха, че се разделят на 2 октомври 2009 година.

 източник: