Британските власти предявиха обвинения на известната певица Ейми Уайнхаус за нарушаване на обществения ред и нападение срещу човек, съобщи полицията.

Инцидентът с участието на звездата е станал в събота в театъра на град Милтън-Кейнс, в централната част на Острова. Подробности около инцидента не се съобщават, но се посочва, че Уайнхаус, придружена от адвоката си, се е явила доброволно в полицейския участък днес. Там са й били предявени обвиненията и е била арестувана.

Малко по-късно певицата е била пусната под гаранция и трябва да се яви пред съда в град Милтън-Кейнс на 20 януари следващата година. Днешният инцидент далеч не е първият в бурната биография на 26-годишната Ейми. През юли тази година лондонски съд я оневини за нападение над танцьорката Ширин Флеш на благотворителен бал в Лондон на 26 септември миналата година.

През пролетта на 2008 г. Ейми Уайнхаус два пъти попада в полицията. В края на април тя бе арестувана по подозрение, че е нападнала двама мъже, а през май я задържаха за незаконна употреба на наркотици. Въпреки скандалния си живот и проблеми със закона, Ейми Уайнхаус е една от най-големите и успешни британски поп звезди днес.

Тя получи пет статуетки "Грами", включително за най-добра песен, дебют и най-добър поп-албум (Back To Black). Уайнхаус се нарежда на десето място в класацията на най-богатите британски музиканти под 30-годишна възраст, съставена от вестник "Сънди Таймс". Нейното състояние в момента се оценява приблизително на 10 милиона паунда.