С приближаващия сезон на празниците дори онези, които най-стриктно следват диетичния си режим, могат да се поддадат на изкушението с всички кулинарни чудеса наоколо. Ето няколко начина как да не нарушавате хранителния си режим.

През този сезон трябва да сте весели, но ако през цялото време следите талията си, това време на годината далеч няма да е забавно.

Пайове, печено, вечери, вино - от всичко това може да качите килограми по Коледа. Как да избегнете тези изкушения и все пак да се забавлявате?

Ето най-добрите според нас хитринки, които ще ви помогнат да запазите здравословно тегло (и да се забавлявате) през празничния сезон.

Планирайте

Ако знаете какво ще ядете и по кое време, по-лесно ще избегнете изкушението и така има по-малък риск случайно да хапнете нещо нездравословно.

Избирайте здравословни ястия

Ако хапвате навън, не се свенете да поискате храната ви да бъде приготвена по определен начин - например месото да е печено на грил вместо пържено. Ако изберете салата, поискайте да ви сервират дресинга отделно и не я подправяйте със сосове, които съдържат сметана или сирене.

Танцувайте цяла нощ

Само 10 минути енергични танци могат да ви помогнат да изгорите част от поетите калории - така че - раздайте се на служебния купон!

Пийте много вода

Пийте поне осем чаши вода дневно - така тялото ви ще остане хидратирано, а и ще подтиснете апетита си по естествен начин.

Внимавайте с пиенето

Ако не можете без питие по празниците, то изберете бяло вино или чисти питиета, тъй като те съдържат по-малко калории от бирата, ликьорите и коктейлите.

Следете храненията си

Оставяйте достатъчно време между храненията, за да подпомогнете храносмилането, а ако все пак трябва да хапнете нещо, нека е здравословно - банан или малко ядки, просто за да залъжете глада.