Вдовицата на Кърт Кобейн от Nirvana Къртни Лав загуби попечителството над дъщеря им, след като Върховният съд в Лос Анджелис разпореди за 17-годишната Франсис да се грижат временно майката и сестрата на Кобейн.

Съдът не се аргументира за наложеното решение, което, като по ирония на съдбата, предшества излизането на най-новия албум на 45-годишната Лав - Nobody's daughter ("Ничия дъщеря"). Адвокатите на рок-певицата също не пожелаха да коментират събедната разпоредба. През 2007 г. Лав призна, че докато пазела зверска диета, за да може да се пласира в музикалния бизнес, дъщеря й Франсис гледала на усилията й като на "отврат".

"Дъщеря ми е умна, толкова умна! Веднъж ми каза: "Твоето творчество, мамо, е гадно!" Лав бе омъжена за Кърт Кобейн, създател и фронтмен на Nirvana, до края на живота му, завършил със самоубийство през 1994 г. С Nirvana Кобейн направи култови парчета като All Apologies ("Всички тези извинения") и Smells Like Teen Spirit ("Мирише на тийнейджърски дух"). Сред хитовете на Лав, която спорадично се снима и в киното, пък са Awful ("Гадно") и Malibu.

източник: БГНЕС