Танцьорите от двата конкурентни риалити формата VIP Dance и Dancing Stars ще се вихрят заедно на една сцена.

На 12 декември в зала "Универсиада" за шеста поредна година  ще се проведе традиционния "Коледен салса бал." В рамките на събитието ще бъде представен новият спектакъл на холандския хореограф Ерик Лалта - "Нощта на гладиаторите", съобщава .

Танцовото шоу ще пресъздаде атмосферата на древноримските арени, където са се състояли гладиаторските битки. Сред танцьорите, които ще участват в спектакъла, са звездите Раул Торес, Ани Дончева, Костадин Костадинов-Коста и други.

Световните шампиони по танци Били Фахардо и Кейти Марлоу ще бъдат специални гости на гладиаторските битки на бала. Те ще са и главни съдии на Световното първенство по салса, което ежегодно се провежда в САЩ.

Основен акцент на "Коледния салса бал" ще бъде финалът на „Купа България - национално състезание по салса". Идеята на надпреварата е да определи коя двойка или отбор може най-добре да пресъздаде смисъла на салса музиката и танца, без значение какви фигури и движения се изпълняват. Първите пет двойки и отбори, събрали най-много точки от провелите се през годината салса турнири, ще се срещнат в директен сблъсък. Това ще стане по време на Коледния бал.

Шампионите на България за двойки и отбори в салса танците за 2009 г. ще имат шанса да се състезават за голямата награда  на Световното първенство по салса в Маями, САЩ, което ще се проведе в края на декември. Призьорите на първите три места в двете категории ще разпределят помежду си награден фонд от 20 000 лева.