Ще дойде или няма да дойде Мехмет в България? Терзаят се стотици фенки на турския хубавец. Красивият актьор няма да пристигне за финала на международния конкурс Best Model of the World 2009 на 11 декември в София, както беше обявено предварително, съобщава "Стандарт".

Информацията беше потвърдена от лицензианта на световния конкурс Силвестър Лолов. "Той е наш модел, излязъл от Best Model 2002. В един момент обаче всички медии ни нападнаха само заради това. Няма лошо. Желан е в момента, но само в нашата държава, никъде другаде. Проблемът е там, че Мехмет за 25-те държави, в които излъчваме, не значи нищо. Просто победител в конкурса, както много други през годините", обяснява г-н Лолов.

Опасенията на организаторите са, че изключително голямата популярност на актьора от сериала "Перла" в България ще измести важността на целия конкурс и благотворителните инициативи в друга посока. Такива опасения има и централата на състезанието, която също е посъветвала българите да не го канят. За пръв път международният форум излиза от границите на държавата, където е създаден - Турция.

"Ако дойде Мехмет, всеки ще забрави за конкурса, за моделите, които участват, за благотворителността, и става един розов свят на един розов мъж, по който младите момичета припадат", допълва пред "Стандарт" Лолов.

Има обаче още две причини Къванч да не може да присъства на галавечерта на 11 декември. "Уважаваме Нова телевизия, с която сме медиен партньор и нямаме право да правим реклама на конкурентна медия. Друга причина, поради която не трябва да идва, е, защото ние представяме българска козметика, а той сега е лице на голяма световна марка, с която има генерални договори да не се появява никъде, където има друга козметика", признават откровено организаторите.

Въпреки всичко това те разбират колко огромен интерес има към турския актьор, и обявиха, че той все пак ще дойде до края на годината в София, но по друг повод. Татлъту ще долети точно за 8 часа, за да присъства на официален прием, който ще играе ролята на пост пиар на Best Model of the World 2009.

Той ще се срещне с феновете си, ще раздава автографи и ще отдели достатъчно време на домакините. Ще го доведе отново Силвестър Лолов, който обеща, че всичко вече е уговорено. Къванч все пак ще се появи в плът и кръв, а феновете му у нас вече могат да бъдат спокойни.