Мария попита управляващите къде отиват парите, които тя плаща като данъци. Този въпрос чернокосото миньонче зададе по повод проверките на НАП по отношение на любимците на народа. Изпълнителката е на мнение, че новото правителство само стимулира дейност с тези проверки.

"Къде отиват парите от нашите данъци? Във всеки случай не и по пътищата, по които минавам аз. Обиколила съм цяла България заради участия, и трябва да ви кажа, че има места, където няма пътища", това споделя пред една от най-атрактивните фолкдиви, атакувани тези дни от данъчните - Мария.

"Къде отиват парите на данъкоплатците? Защо търсим само кой е декларирал и кой не? Оттам нататък къде отиват тези пари? Не отиват за това - да се чувстват нашите деца комфортно", продължава певицата.

Според изпълнителката е срамно, че се обръща внимание на подобни неща, а децата по домовете нямат прозорци, чорапи, а пенсионерите не могат да си купят хляб за 1 лев. "В момента се хвърля прах в очите на хората, като се казва "Да, ние правим нещо". Добре, правете го, но по-тихо, защо е нужно да създавате сензации?", пита Мария. Според звездата на фолка, правителството имитира дейност с тази проверка на изпълнителите.

Тя даде пример с това, как старите хора като се пенсионират, осигуряват им се такива средства, че на тях им остава само да обикалят на почивки по места, за които нашите възрастни хора не могат и да си представят. "Родителите ни не са ходили на родното море от 10 години, какво да кажем да пътуват извън България", ядосва се Мария.