Звездата й изгрява на 23 октомври 2003 г., когато в ефира на ТВ Планета се завърта първата й песен - „Губя те бавно". Буквално за един ден всички поп-фолк фенове знаят наизуст песента и имат нова любимка - Гергана.

След това излиза дебютният албум - „Губя те бавно" който включва 10 песни, една от които е ремикс на заглавната. Това е един от най-продаваните албуми за 2003 и 2004 след като продаде над 70 000 копия. Следват нови клипове и участие в първото национално турне на „Пайнер мюзик" - Планета Прима 2004. През лятото на същата година Гергана записва и първия си дует - песента „За теб, любов" с нейната най-добра приятелка и до днес Анелия.

В края на 2004 година излиза вторият албум - "Както никой друг", който тя посвещава на покойната си майка (починала на 30 септември 2004 от рак). Този албум бе в челните номера в класациите като продаде над 40 000 копия през 2004. Гергана заснема два клипа на пилотната песен „Боли" - един на оригиналната и един на акустичната версия. Следва изключително интересно и провокативно видео на песента „Последна вечер", която се откроява в албума с техно-звучене.

През лятото на 2005 г. Гергана участва в Турне 2005, в което се представя с летния си хит „Последна вечер" и други свои песни.

На 16 декември 2005 Гергана издава и третия си самостоятелен албум - „Сини очи", съдържащ и ремикс на заглавната песен - нежна балада. Около 20 000 копия се продават и е номер №5 за най-продаван албум през 2005. Певицата отново снима клипове и на двете версии на пилотната песен. В албума е включено и парчета „Някой ден, може би", което излиза през 2005 и набира голяма популярност. През пролетта на 2006 г. Гергана прави клип на нова песен - „Сладката страна на нещата", заснет на авиобаза „Граф Игнатиево", където „пилотира" истински самолет МИГ-23. Клипът и песента са много нетипични за попфолка и стават много популярни. За лятото Гери прави клипове на „До утре" и „Искам само любовта ти", които се радват на голяма популярност на националното турне, където участва за трети пореден път.

На 14 февруари 2007 четвъртият албум „Сладката страна на нещата" вече е на пазара. Само след седмици албумът продаде над 5000 бройки. Той отново съдържа 10 песни, доста различни и хитови. Пилотната песен „Карма", която Гергана за пръв път изпява на новогодишната програма на ТВ "Планета", става голям хит и се изкачва до номер 1 в много класации, чийто клип излиза паралелно с албума. На 20 април се завърта клипът на Una pasión, първата песен на Гергана на испански.

През лятото певицата за четвърта година взема участие в Турнето на „Пайнер". Летният ѝ хит този път е направен съвместно с рапър. Парчето „Може би точно ти" става една от най-харесваните песни на лято 2007.

След кратка пауза, в началото на 2008 Гергана пуска новата си песен, отново дует с Жоро Рапа. Парчето се казва „Забрави" и е нежна балада, с клип в стил „Индиана Джоунс".

През юли 2008 г. излиза клипът на песента „Върви си", който Гергана подготвя почти цяла година. Видеото е с 3D ефекти и компютърна анимация и определено се нарежда сред най-добрите за 2008. Гергана за първа година не участва на турнето на „Пайнер мюзик", но пък пее в над 20 града в цяла България повече от месец на рекламното турне на „Булсатком".

През есента на същата година излизат клипът и песента „Раздялата не боли", парче, съчетаващо попфолк и рок елементи. За пръв път в клип Гергана показва по-хард визия, черен грим и китара. С умело съчетано с попфолка рок звучене и визия, Гергана представя песента на концерта по случай седмия рожден ден на ТВ „Планета".

В навечерието на 2009 година певицата представя две нови песни - нежната балада „Без теб" и бързото танцувално парче „Усещаш ли". В началото на новата година се завърта и най-новият клип на Гергана. Песента се казва „Защото те обичам", а Гергана я представя на концерта "Седми годишни музикални награди на ТВ „Планета".

По случай 8 март Гергана записва в студиото на музикална компания „Пайнер" песен, посветена на нейната майка. Премиерата й по ТВ „Планета" е на 15 април 2009 г.

Днес едно от най-харесваните и излъчвани парчета във фолк ефира е новата песен на Гергана "Имам нужда", в чието видео певицата е изумително секси. 

Ако и вие празнувате днес, Честит Рожден Ден от екипа на Hotnews!!!