Британската звезда в тениса Анди Мъри е сложил край на четиригодишната си връзка със студентката Ким Сиърс. 21-годишната Ким вече се е изнесла от дома на тенисиста в Съри и се е върнала при своите родители. Красавицата стана известна на почитателите на тениса по целия свят от мачовете на Анди Мъри, които тя не пропускаше, като особено внимание телевизиите й обърнаха по време на "Уимбълдън".

Приятели на тенисиста споделят, че началото на края за двойката е било по време на "Ю Ес Оупън" през септември. "И Анди, и Ким са тъжни, че връзката им приключи, но и двамата чувстваха, че е време да се разделят. Те са много млади и не е нещо необичайно, че са решили да приключат. Не е имало някакви скандали, Ким напусна дома на Анди съвсем спокойно. Те поддържат връзка и си остават добри приятели. В крайна сметка Ким беше важна част от живота на Анди", сподели приятел на шотландеца.

В последната седмица Мъри изигра първия си голям турнир без своята доскорошна половинка, когато на Уърлд Тур Файнълс в Лондон 22-годишният тенисист беше подкрепян от майка си и останалата част от тима си, докато Ким е била при родителите си. Раздялата идва само няколко месеца след като Мъри подчерта, че поставя семейството си и приятелите си над кариерата си. "Когато например съм загубил мач, не обичам след това да говоря за тенис и е много хубаво, когато имаш до себе си някого, с когото да поговориш за други неща. Тенисът е важен за мен, но не е най-важното нещо. Семейството ми и приятелите ми са по-важни. Естествено, работата ми има значение за мен, но това, което се случва извън корта, е по-важно", сподели тогава Мъри.

Ким, която е студентка по английска филология, е първата сериозна приятелка на шотландеца. "Ким винаги много го е подкрепяла. Дори го убеди да подстриже косата си, а той имаше огромна нужда от това", разказа майката на Мъри.  

източник: