Броени дни преди участието на Мис България 2009 Антония Петрова в конкурса "Мис Свят", тя се появи на корицата на коледния брой на списание "Максимум" и стряска минувачите. В интервю пред изданието тя проявява характерното за нея свръхнахалство.

Хорската злоба я преследвала, защото е твърде красива. Миската говори там за радостите и неволите, които й носи титлата "Мис България". Най-близките хора на Антония, в лицето на родителите й и приятеля й Александър, били нейна опора в борбата срещу хорската злоба. Тя с други хора не може да бъде видяна никъде.

Клюките и негативното отношение на широката общественост не успявали да сломят самочувствието й. Въпреки нападките и организираната подписка срещу нея, миската твърди, че красивите емоции и предимствата са много повече. Дори смята, че титлата е трамплин за сериозна кариера и би й помогнала в бъдещото й развитие в политиката. Ти да видиш. Това обяснява защо й е била подарена. Антония твърди, че тя и Жени Калканджиева са най-известните миски. Това просто не се нуждае от коментар.

Друга част от нейното бъдеще бил приятелят й Александър, който я подкрепял от самото начало, пише Антония признава, че той дори й е направил предложение за брак, но не желае да издаде своя отговор, тъй като все още е актуална Мис и няма право да се омъжва. Значи "да". В момента Антония е на конкурса Мис Свят в Йоханесбург, където ще се бори за най-престижната титла за красота. Едно е сигурно на този свят - тя няма да стане "Мис Свят".