"За съжаление, българската музика през последните 10-15 години има лек анадолски привкус", това заяви кралицата на българския рок Милена Славова на пресконференция преди грандиозния й концерт по повод 25-годишния й юбилей на сцена, предаде репортер на БГНЕС.

На специална пресконференция, първата дама на българския рок, заедно с организаторите на грандиозния й концерт СМЕ, коментира положението в българската музика и, за съжаление, не даде добри прогнози. "За съжаление, за момента не виждам някой, който да ме наследи. Най-лошото е, че групите идват и си отиват. Иска ми се да има групи, които да оцеляват във времето. Младите групи не издържат. Или се отказват, или са принудени да оставят творчеството на заден план, за да изкарват прехраната си с друга работа.

За съжаление, няма средства за културата в България. Хората напоследък искат по-елементарна музика. Никой вече не оценява мелодията и, най-важното, текстовете на рок музиката. Ще стискам палци някой да ме наследи. Това ще е най-хубавото, което може да ми се случи", коментира лъвицата на българския рок Милена. "25 години Милена Славова" ще е най-мащабното събитие за българска музика за годината. По този повод съсобственикът на София Мюзик Ентерпрайсис - Иван Несторов - Амебата, коментира събитието: "Бях щастлив, когато Милена се обърна към нас. Последното такова събитие, което си спомням, беше Рок Феста през 1986 година. Оттогава не са правени толкова грандиозни концерти на български групи. Доволен съм, че билетите се продават и че тази музика не е напълно притисната до стената". Концертът се осъществява със специалното съдействие на Програма за превенция и контрол на ХИВ / СПИН към Министерството на здравеопазването, а Милена е специален посланик на Националната антиспин кампания.

В събитието, организирано от СМЕ, ще се включат на практика всички български групи от А до Я. В концерта ще вземат участие специалните гости: Ревю, ЕРА, Контрол, Кольо Гилъна, Ахат, Конкурент, Уикеда, Васко Кръпката и Кръпка Блус Бенд, Черно Фередже, Нуфри и Пеко (Пиромания), Митко Кърнев (Д2), Стефан Попов (Гравити Ко), Данчо Лазаров, Иво Иванчев (Елит), Петър Каръбски (Стоунхендж), Димитър Паскалев (Davvid Project), Холера, БТР. "25 години Милена Славова" ще е на 28 ноември, 19:00 часа в столичната зала "Универсиада".