Напоследък упорито коментирана тема е напускането на Галена от "Пайнер", но всъщност това е доста отдавнашен факт, за който HotNews ви информира още през месец юни 2021 г. Още тогава певицата не поднови договора си с Митко Димитров, но остана за имидж на компанията, без да има каквито и да е ангажименти към компанията.

С днешна дата Галена е изтрита от списъка с изпълнители на „Пайнер“, но това не е учудващо защото в последните години тя има личен мениджър в лицето на известната като Сашка Мегастар, която върти изявите още на други звезди като Меди и Софи Маринова.

През последните дни циркулират слухове, че Галена е започнала да работи, с композитора Йорданчо Василковски Оцко, който има собствена музикална компания и преди години напусна „Пайнер“ със скандал. Бившата пайнерка обаче едва ли ще се причисли в друга музикална компания, тъй като за нея е по-лесно да действа соло и ползи от компания няма.

Около Нова година се появиха сигнали, че нещо се случва между двете страни, след като изпълнителката не беше включена в официалния календар на фирмата за 2024 г. В минали издания на календара Галена беше сред основните имена, но този път е, изхвърчала от титулувания списък.

Галена е откритие на „Пайнер“ и беше част от фирмата от началото на музикалните си изяви през 2003 година. Галина Генчева от Смядово, преди да стане Галена, започва кариерата си под сценичното име Галя и през 2003 г. записва първата си песен, озаглавена „Можеш ли“. През пролетта на 2005 г. излиза клипът към песента „Дъждовно реге“, а през лятото представя песента си „Екстаз“, следват песните „Шефът“, „Чужди“ и „Харесвам те“. Стартира 2006-а с клип към песента „Чупката“, която се превръща в първия й хит.