Според новата програмна схема на Нова телевизия за пролетния сезон дългоочакваният сериал "Дяволското гърло"2 пък зрителите ще гледат в четвъртък вечер, а не в петък, когато се излъчваше първи сезон. Специалният старт на криминалната поредица е на 29 февруари – тайнствената дата, която символизира високосната година. Всеки четвъртък от 22:00 ч. любимите герои Мия Язова и Филип Чанов (в ролите изключителните актьори Теодора Духовникова и Владимир Карамазов) ще бъдат изправени пред разследване на мистериозна поредица престъпления. В „Есента на демона“ се присъединяват и талантливите актьори Димо Алексиев, Мариан Вълев, Ирмена Чичикова.

На 18 февруари (неделя) благотворителната вечер „Като две капки вода за всяко дете“ ще обедини 8 известни личности в една от инициативите на УНИЦЕФ България. Точно в 20:00 ч. Софи Маринова, Маргарита Хранова, Михаела Маринова, Миро, Владимир Михайлов, Славин Славчев, Веселин Маринов, Александър Сано и техните малки дуетни половинки ще изпълнят любими песни в подкрепа на каузата за борба срещу насилието срещу деца във всичките му форми.

На следващия ден, 19 февруари (понеделник), в ефира на NOVA се завръща и дванадесетият сезон на шоуто за звездни трансформации „Като две капки вода“. Част от него ще станат 8 български звезди, които ще предизвикат себе си, за да се превърнат в имитатор номер 1 на предаването. Неповторимото дуо водещи Димитър Рачков и Герасим Георгиев – Геро ще завихри ураган от нови емоции, музика, забавление и хумор в огромни дози. Те ще бъдат неотлъчно до участниците на най-желаната телевизионна сцена всеки понеделник от 20:00 ч.

Премиерният риалити формат на NOVA „Любовни афери“, който всъщност си е "Съдби на кръстопът" ще постави сложните човешки взаимоотношения в центъра на своите вълнуващи истории всеки петък в 22:00 ч. от 23 февруари. Предаването ще проследи емоционални истории по действителни случаи за любовни триъгълници, предателства, грешки, прошка, раздяла или ново начало. Всяка една от тях е пресъздадена чрез възстановки от непрофесионални актьори. "Любовни афери" дава интересен поглед върху сложността на процесите, които протичат в най-съкровените отношения между хората.