По време на дните на Spice Girls двете певици прекарваха почти всяка секунда заедно. Въпреки това, според 48-годишната й колежка, Гери винаги е успявала да пази паспорта си скрит, поради което истинската възраст на британката остава загадка.

Мел посъветва феновете си да не се срамуват от възрастта си. Говорейки с водещата Оливия Атууд в подкаста „So Wrong It's Right“, тя каза също, че е тъпо да лъжеш за възрастта си. „Никой не знае на колко години е Гери“, заяви Мел. „Никой не е виждал паспорта й. И така, обиколили сме света заедно, но все още не знам на колко години е. Е, тя казва, че току-що е отпразнувала 50-ия си рожден ден, но аз не й вярвам", допълва още тя.

Преди време Мел призна пред HELLO!, че намира четиридесетте си години за „освобождаващи“. „Числата нямат значение. Може да се почувствате малко паникьосани, когато навършите 40, защото нещата може да не са точно както сте си представяли. Затова изправете се пред някои от най-трудните си предизвикателства. Но също така е и някак освобождаващо. Не знам дали защото си по-уверен или просто защото ти се живее. Но за жените на 40 години може да се каже много, защото те са по-ясни и по-уверени“, ​​споделя певицата от една от най-популярните женски групи на 90-те