Досега място на събитието бе Княжеската градина, която в момента е заградена с огради заради демонтирания паметник на Съветската армия, припомня Hotnews.bg. Новата локация ще бъде домакин на концерта, който предхожда протестното шествие и събира на сцената си едни от най-големите музикални звезди в България. София Прайд отново ще даде възможност на млади артисти да се изявят и да пеят пред хиляди.

„За 17-та поредна година София ще бъде домакин на единствения Прайд в страната и за първи път ще имаме възможността знаковият площад Батенберг да бъде мястото на събиране и концерта. Надяваме се, че разположението на новата локация, в “триъгълника на властта”, ще накара властимащите да чуят по-ясно исканията на Прайд, основно за правното регулиране на хилядите еднополови семейства у нас. В момента сме в процес на набиране на доброволци за събитието, така че всеки желаещ може да се включи като попълни формуляра за София Прайд“, сподели Симеон Василев от организационния комитет на София Прайд.

Организаторите не споделят кои звезди ще участват в концерта, който по традиция се провежда преди шествието. На сцената на Прайда вече са се изявявали ДесиСлава и Галена. Галена бе звезда на събитието през 2019 година. По време на прайда фолк звездата се запозна и с победителката от "Евровизия 2018" Нета Барзилай, която също беше сред специалните гости на шествието. В разговора между двете, колоритната дебеланка не пропусна да направи комплимент за облеклото на българката. В знак на благодарност, изпълнителката на "Дай ми любов" направи мил жест към гостенката, като й подари дизайнерското яке на Beyond.

В тон с мотото на събитието "Не давай власт на омразата!", Галена отправи крилата фраза: "Лесно е да мразиш, трудно е да мислиш. Внимавай кого мразиш, защото може да се окаже твой любим човек. Затова бъдете цветни, обичайте се и не давайте власт на омразата!"

През 2023 година София Прайд събра хиляди българи на мирно шествие в центъра на София. В центъра на събитието бяха 11 български семейства, които застанаха с имената, лицата и историите си зад каузите и целите на София Прайд. В продължение на няколко месеца кампанията “Нашето семейство ви кани на София Прайд 2023” насочи вниманието към нуждата от подкрепа в семейната среда, която е изключително важна за ЛГБТИ+ българите. Кампанията получи бронзово отличие в категория “Комуникации в публичния сектор” на наградите BAPRA Bright Awards 2024. Фокусът на София Прайд 2024 ще бъде ролята на ЛГБТИ+ хората в България за развитието на българското общество. Кампанията тази година ще покаже ценностите и хората, които ни обединят, а не разделят.